24. února 2018 • 16:40

Trenér Komety: Čtvrté místo na olympiádě je hodně hořké

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čtvrté místo v olympijském turnaji hokejistů považuje trenér mistrovské Komety Brno Kamil Pokorný za nejhorší výsledek, který mohl české reprezentanty potkat. Po medailovém nezdaru nicméně ocenil výkony svěřenců Josefa Jandače v základní skupině i ve čtvrtfinále.


"V základní skupině jsme hráli hokej podle našich představ. Hráli jsme dobře do obrany, kvalitně jsme bruslili. I když byly výsledky natěsno, měli jsme zápasy pod kontrolou a zaslouženě skupinu vyhráli," řekl ČTK Pokorný.

Po čtvrtfinálové výhře nad USA očekával, že medaile bude. "V zápase s Amerikou jsme měli štěstí. Říkal jsem si, že by nás mohlo provázet až do finále. Z mého pohledu šlo ze čtvrtfinálového úspěchu vytěžit malinko víc. Měli jsme dva pokusy k dosáhnutí alespoň jedné výhry a tím i medaile," poznamenal trenér Komety.

Výběru OSR podle Pokorného pomohla k semifinálové výhře nad českým týmem větší zarputilost. "Rusko se po zaváhání ve skupině herně zvedlo. V zápase s námi mělo větší tlak do do branky. Ve svém týmu mají velké individuality, což se projevilo v rozhodujících okamžicích," dodal Pokorný.

Zápas o bronzové medaile s Kanadou označil z české strany za vyloženě nepovedený. "Dvě třetiny jsme hráli hodně ospale. I když Kanada nehrála nic extra, stačila se prosadit v předbrankovém prostoru. Ve třetí třetině jsme už hráli vabank. V těchto fázích zápasu byla vidět cesta k obratu. Ale k medaili už v těch chvílích bylo daleko," uvedl Pokorný.

Zápasy olympijského turnaje ho pohltily, třebaže v nich chyběli hokejisté z NHL. "Turnaj jasně ukázal, že se hokej ve světě hodně vyrovnal. Dokazuje to i zasloužený postup Německa do finále. Viděli jsme zápasy nejvyšší úrovně, každý si tam mohl najít svoje. Ani jsem si neuvědomil, že zde chybí hokejisté z NHL," dodal trenér Komety.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud