24. února 2018 • 17:00

Pulkrab rozhodl o výhře Liberce nad Mladou Boleslaví 1:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Liberce porazili v utkání 18. ligového kola Mladou Boleslav 1:0. Slovan měl za mrazivého počasí a sněžení trvalou převahu a o jeho výhře rozhodl po hodině Matěj Pulkrab. Vítěznou domácí premiéru na lavičce Severočechů prožil trenér David Holoubek a jeho nový tým v tabulce bodově dotáhl druhou Olomouc. Boleslav naopak v lize popáté za sebou prohrála a stále víc se propadá do boje o udržení.


"Pro nás to byl důležitý zápas, první domácí, navíc po utkání na Spartě, kde jsme prohráli ač po dobrém výkonu v druhém poločase. Chtěli jsme druhý poločas ze Sparty převést do dnešního zápasu. Kluci zahráli dobře, měli jsme víc brankových příležitostí. Pokud chceme pomýšlet na vyšší příčky, musíme zvládat domácí utkání. Jsme spokojeni," řekl na tiskové konferenci Holoubek.

Rozhodčí Nenadál teprve 20 minut před výkopem uznal hrací plochu za způsobilou, i tak se ale oba týmy musely vyrovnat s velmi těžkými podmínkami. Hru znepříjemňoval silný mráz kolem mínus pěti stupňů a také sněžení.

Hostující trenér Dušan Uhrin mladší oproti minulému prohranému utkání s Karvinou zařadil do základní jedenáctky tři nejnovější posily - krajní záložníky Konatého se Susem a slovenského gólmana Polačka. Kvůli chřipce chyběli Matějovský, Magera či Komličenko. Do liberecké sestavy se vrátil útočník Pulkrab.

V první půli měli trvalou převahu domácí, ale k opravdu gólové šanci se nedostali. S jedinou přímou střelou na branku v úvodní půli v podání Potočného si hostující brankář Polaček v pohodě poradil a stejný hráč v 41. minutě mířil hlavičkou vedle. Liberečtí se ještě během první půle dožadovali po zákroku na Kerbra penalty, ale sudí Nenadál zůstal v klidu.

"První utkání doma s Karvinou jsme hráli dobře, i když jsme taky prohráli 0:1. Dnes jsme se ale domácím nevyrovnali v bojovnosti. Věděli jsme, že Liberec bude hrát důrazně, my jsme tak důrazní nebyli. Liberec šel za vítězstvím větší bojovností, byl lepším týmem," uznal Uhrin.

Po přestávce sněžení ještě zesílilo a začalo být stále jasnější, že na stále těžším terénu bude klíčový první gól. K němu se nakonec dopracovali aktivnější Severočeši. Po hodině hry propadl míč z rohového kopu k Oscarovi, jehož zblokovanou střelou zblízka doklepl do sítě Pulkrab. Radoval se z jubilejní desáté trefy v nejvyšší soutěži.

"Byl tam centr zprava, přelétlo mě to. Otočil jsem se, míč se tam vykulil a já to dal levačkou do brány. Věděl jsem, že jsem hodně blízko a stačí to dát kolem brankáře. Že by musela být velká smůla, abych ho trefil," řekl Pulkrab. Gólem si dal dárek k dnešnímu svátku. "Kluci mi už přáli, je to takové dvojí," dodal s úsměvem.

Hosté za celý zápas neměli výraznější šanci a nevystřelili mezi tyče. Naopak v 79. minutě mohl pojistit výhru domácích Coufal, kterého vychytal Polaček. Slovan už v závěru třetí ligové vítězství nad Boleslaví po sobě v klidu udržel.

"Jsme bezradní v útoku, chybí nám důraz a udělat něco navíc. Měli jsme jen jednu pološanci. Musíme se dát hlavou dohromady a udělat vše pro to, abychom situaci otočili," uvedl Uhrin.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud