25. února 2018 • 05:38

Kanaďané dostali za krádež auta v opilosti na OH pokuty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kanadský skikrosař Dave Duncan, jeho manželka Maja a trenér Willy Raine dostali za krádež auta a jízdu v opilosti na olympijských hrách v Pchjongčchangu pokuty.


Nejvyšší částku - pět milionů wonů (95 tisíc korun) - musí zaplatit kouč Raine, který ukradené vozidlo řídil s 1,6 promile alkoholu v krvi. Povolená hodnota v Koreji je 0,5 promile. Duncan a jeho žena dostali podle agentury AP za krádež auta každý pokutu milion wonů.

Všichni tři byli zadrženi v noci na sobotu. Podle policie nastoupili do prázdného a nastartovaného hummeru. Poté s ním odjeli a zastavila je až policejní hlídka. Propuštěni byli v sobotu večer. Pokuty musejí zaplatit před odjezdem z Koreji.

Pětatřicetiletý Duncan, který v Pchjongčchangu obsadil ve skikrosu osmé místo, i trenér se za své chování omluvili. "Slova nemohou vyjádřit, jak je mi to líto. Zklamal jsem kolegy z týmu, přátele i rodinu. Rád bych se omluvil i majiteli toho auta," uvedl osmačtyřicetiletý Raine, účastník olympijských her v Albertville ve sjezdovém lyžování a syn olympijské vítězky z Grenoblu a bývalé mistryně světa Nancy Greeneové, která je v Kanadě senátorkou.

Kanadský olympijský výbor uvedl, že bere celou záležitost velmi vážně, ale vyjádří se k ní, až skončí vyšetřování.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud