25. února 2018 • 07:45

Korejští bobisté se po zisku stříbra těšili na vydatné jídlo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Členové korejského čtyřbobu, který na olympijských hrách získal historické stříbro, se po skončení dvoudenního závodu nemohli dočkat oslavy. Spíše než na alkohol se ale těšili na vydatné jídlo, které si v přípravě museli odepírat.


Nejhladovější z korejské čtveřice, jež se podělila o stříbro s německou posádkou Nica Walthera, byl brzdař Kim Tong-hjon. "Z pozice pilota jsem se přesunul na brzdaře, takže jsem musel zhubnout zhruba 15 kilogramů. Proto si teď chci dát nějaké hodně vydatné jídlo jako třeba pizzu," řekl Kim Tong-hjon po zisku první korejské bobové medaile v olympijské historii.

Korejský čtyřbob se po čtyřech jízdách musel sklonit jen před německým týmem pilota Francesca Friedricha, jenž vyhrál s velkým náskokem 53 setin sekundy. Korejci přitom měli pravidelně pomalé starty, v nichž se pohybovali mezi 11. a 13. místem.

Jak však vysvětlil pilot Won Jun-čong, posádka se při startech spíše než na sprint soustředila na aerodynamiku. "Během tréninku jsme víc než na samotný startovní čas mysleli na to, abychom se co nejrychleji dostali do bobu a minimalizovali tak vliv odporu vzduchu," prozradil.

"Vypočítali jsme přesně, kolik metrů bude každý z nás tlačit: například já tlačil 20 metrů, další 25 a tuhle exaktní kalkulaci jsme se snažili převést do tréninku," dodal pilot stříbrného čtyřbobu.

Pak se však myšlenky Korejců opět stočily k jídlu. "Nemohli jsme jíst nic s vysokým obsahem sodíku, zmražené jídlo, hotová jídla nebo (polévku) ramen, takže bych si teď přál dát něco podobného a pořádně si odpočinout," řekl další člen korejské posádky So Jong-u.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud