25. února 2018 • 08:11

Šampion NBA Golden State oplatil Oklahomě předchozí dvě porážky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úřadující šampioni basketbalové NBA Golden State Warriors zvítězili nad Oklahomou 112:80 a oplatili soupeři dvě předchozí porážky ve vzájemných zápasech. Svěřenci kouče Steva Kerra celé utkání dobře bránili, ale o svém triumfu rozhodli až ve třetí čtvrtině, kdy otočili nepříznivý vývoj a tuto část zakončili sérií 14:0.



Thunder v Oaklandu osmkrát vedli, ale maximálně o pět bodů. Defenzivní partii zlomili obhájci titulu ofenzivou ve třetí dvanáctiminutovce. Tři minuty před jejím koncem odskočili díky šňůře 37:11 a došli si pro 46. vítězství v sezoně. Také díky tomu, že udrželi Paula George na pěti bodech a celou Oklahomu na 80 bodech, což je její vyrovnané letošní minimum.

"Jsme šampioni, máme 46 výher a 14 porážek a máme nejlepší venkovní bilanci ze všech týmů v lize," řekl s 28 body nejlepší střelec zápasu Kevin Durant, který výrazně znepříjemňoval právě Georgovi pobyt na palubovce. George utkání zakončil s jedinou proměněnou střelou ze 14 pokusů. "Takhle jsme hráli poslední dva roky a musíme se k tomu zase vrátit a být sami sebou," dodal Durant po utkání proti svému bývalému zaměstnavateli.

Oklahoma si z palubovky úřadujících šampionů odvezla vysokou porážku
Oklahoma si z palubovky úřadujících šampionů odvezla vysokou porážku

Stephen Curry pomohl k výhře 21 body včetně pěti trojek, devíti doskoky a šesti asistencemi. Draymond Green přispěl 10 body a osmi asistencemi, ale dostal také patnáctou technickou chybu v sezoně, a proto bude Warriors automaticky chybět v příštím zápase. "Jsem hodně emotivní a stejně se chovám i na hřišti. Basketbal miluji, hraju s vášní a budu v tom pokračovat," uvedl Green.

Hosty táhl rozehrávač Russell Westbrook s 15 body, 12 doskoky a sedmi asistencemi. Carmelo Anthony a Steven Adams přidali po 14 bodech. Chyběl hlavně příspěvek George, který měl na kontě pět bodů. Přitom na začátku února dotáhl Oklahomu 38 body ke druhému úspěchu nad Golden State za sebou. "Drží si v ofenzivě vysoký standard dlouhou dobu, tohle se jednou za čas stane," řekl kouč Billy Donovan.

Portland zvítězil ve Phoenixu 106:104. Damian Lillard řídil útok svého týmu v poslední části a zaznamenal 19 ze svých 40 bodů. Sedmou výhru v řadě slaví Philadelphia, která porazila 116:105 Orlando. Boston zvítězil v newyorské Madison Square Garden nad Knicks 121:112. Kyrie Irving byl hlavním tahounem Celtics,a postaral se o 21 bodů, devět doskoků a osm asistencí.

NBA:

Golden State - Oklahoma City 112:80, Miami - Memphis 115:89, Minnesota - Chicago 122:104, New York - Boston 112:121, Philadelphia - Orlando 116:105, Phoenix - Portland 104:106, Sacramento - LA Lakers 108:113, Utah - Dallas 97:90.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud