25. února 2018 • 11:39

Kordová zahájila novou sezonu na okruhu LPGA titulem v Thajsku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Golfistka Jessica Kordová vyhrála turnaj série LPGA v thajském Chonburi a získala pátý titul na prestižním okruhu v kariéře. Dcera bývalého českého tenisty Petra Kordy, jež reprezentuje USA, se první trofeje od roku 2015 dočkala při prvním startu v sezoně, do níž vstoupila po náročné operaci čelistí ze zpožděním.


"Nemůžu tomu uvěřit, dnešek mám celý rozmazaný. Jen jsem se snažila hrát birdie. Snažila jsem se uvolnit, ale byla jsem nervózní," řekla čtyřiadvacetiletá Kordová, která na začátku prosince absolvovala více než tříhodinovou komplikovanou operaci.

Zákrok měl napravit její výrazný předkus, který Kordové způsoboval další zdravotní potíže včetně velkých bolestí hlavy a problémů se spánkem. Odhodlala se k němu poté, co ji v listopadu postihla křeč obličejových svalů, kvůli níž až do konce sezony špatně viděla na pravé oko.

Lékaři při operaci museli golfistce nejprve zlomit a posunout kosti v nose, horní čelist lámali na třech a dolní na dvou místech. Remodelované čelisti má nyní Kordová zpevněné 27 šrouby a před zrcadlem se učí znovu kousat.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud