25. února 2018 • 12:58

Běžkyně Stadloberová na trati zabloudila a boj o medaile ztratila

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Chvilková ztráta koncentrace a špatné odbočení stály běžkyni na lyžích Teresu Stadloberovou medaili v závěrečném závodu na 30 kilometrů na olympijských hrách v Pchjongčchangu. Pětadvacetiletá Rakušanka bojovala ještě sedm kilometrů před koncem o stříbro, po jednom ze sjezdů ale z nevysvětlitelných důvodů zatočila vpravo, zatímco ostatní lyžařky pokračovaly správně doleva.


"Nevím, já opravdu nevím," říkala zklamaná Stadloberová v cíli, kam nakonec doběhla jako devátá. "Špatně jsem odbočila, a to dvakrát. Podruhé už jsem si ničím nebyla jistá. Měla jsem okno. Vůbec nevím, proč jsem jela špatně," dodala.

Podle Stadloberové by bylo lepší, kdyby byla trasa značená barvami, své zaváhání ale na organizátory nesváděla. "Jsem hrozně smutná a zklamaná, že se to stalo zrovna dneska. Vím, že v klasice můžu zajet dobrý výsledek, a měla jsem i dobré lyže. Než jsem špatně zatočila, věřila jsem, že můžu bojovat o medaili," přiznala.

V cíli ji okamžitě utěšoval otec. "Brečela jsem. A on jen řekl: 'Dneska to nebyl tvůj den.' Ale když chcete vyhrát medaili, musíte znát trať," dodala. Nejlepším výsledkem z Pchjongčchangu tak pro ni zůstalo sedmé místo z úvodního skiatlonu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud