25. února 2018 • 18:45

Plekanec poprvé v NHL mění dres! Montreal ho poslal do Toronta

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejista Tomáš Plekanec byl vyměněn z Montrealu do Toronta. Poprvé během kariéry v NHL bude pětatřicetiletý útočník, jemuž po sezoně vyprší dvouletý kontrakt na celkem 12 milionů dolarů, oblékat jiný dres než slavných Canadiens.



Možnou změnu působiště naznačil již fakt, že ceněný univerzál zůstal v sobotním utkání Montrealu s Tampou Bay pouze mezi náhradníky. A to i přes spolehlivé výkony, které navíc v předchozích duelech okořenil i body. Při výhře nad New York Rangers 3:1, jež byla jeho posledním vystoupením v barvách Montrealu, dal gól a na další nahrál.

Spolu s Plekancem míří z Montrealu do Toronta ještě pětadvacetiletý útočník Kyle Baun, na jehož kontě je dosud jen pět startů v NHL. Maple Leafs za ně obětovali mladého ruského beka Rinata Valijeva, útočníka Kerbyho Rychela a právo volby ve druhém kole letošního draftu.

Držitel stříbra a dvou bronzových medailí z mistrovství světa Plekanec oblékl dres Montrealu poprvé již v sezoně 2003/04, a přestože se o možnosti jeho výměny spekulovalo již mnohokrát, došlo k ní až nyní. V novém působišti bude hrát pod uznávaným koučem Mikem Babcockem.

Výrazně si polepší s ohledem na vyhlídky pro zbytek sezony, neboť Montreal momentálně patří k nejhorším týmům ligy a před poslední čtvrtinou základní části má dvanáctibodové manko na play off. Naproti tomu ambiciózní Maple Leafs jsou ve Východní konferenci druzí o čtyři body za nejlepším týmem soutěže Tampou Bay Lightning.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud