25. února 2018 • 18:46

Video na Slavii v české fotbalové lize poprvé zrušilo gól

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0

Poprvé v historii české fotbalové ligy došlo po konzultaci s videorozhodčím ke zrušení gólu. Sudí Zbyněk Proske po zhlédnutí opakovaných záběru neuznal kvůli ofsajdu vedoucí branku slávistického útočníka Milana Škody v úvodu dnešního vršovického derby s Bohemians 1905.



Na konci osmé minuty rozehrál slávista Josef Hušbauer přímý kop, na který si naběhl Škoda, po jeho hlavičce se míč lehce odrazil od spoluhráče Tomáše Součka a domácí kanonýr z dorážky dostal míč do sítě.

Domácí už slavili vedení 1:0 a ani hosté proti inkasované brance nijak neprotestovali, ale sudí Proske dostal od videorozhodčího Miroslava Zelinky informaci, že šlo zřejmě o ofsajd.

Hraniční bylo už Škodovo postavení při hlavičce po Hušbauerově centru a navíc při gólové střele stínil v ofsajdu hostujícímu brankáři Tomáši Fryštákovi domácí Souček. Proske se tak rozhodl celou situaci přezkoumat na obrazovce vedle hřiště a po necelých třech minutách gól odvolal.

Stalo se tak ve třetím utkání české ligy, v němž pomáhá videorozhodčí. Premiéru měl na konci podzimu v zápase Sparty s Mladou Boleslaví a hned v úvodu nová technologie pomohla potvrdit, že při vedoucím gólu domácích přešel míč brankovou čáru. Podruhé bylo video nasazeno v úvodním jarním kole opět na Letné, tentokrát v utkání s Libercem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud