17. března 2018 • 13:09

Jícha se vrací do Kielu, bude asistentem trenéra

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bývalý nejlepší házenkář světa Filip Jícha podepsal tříletou trenérskou smlouvu s německým Kielem. Od léta bude působit v roli asistenta hlavního kouče Alfreda Gislasona a očekává, že v příštím roce dlouholetého trenéra Kielu nahradí.


"Věřím, že to tak bude a příští rok se stanu Alfredovým nástupcem," řekl Jícha listu Kieler Nachrichten.

Minimálně v nadcházející sezoně bude s osmapadesátiletým Islanďanem spolupracovat a zároveň studovat na trenérskou A licenci. Gislanson vede Kiel od roku 2008. Jícha za klub nastupoval v letech 2007 až 2015. V dresu THW získal 14 německých a mezinárodních trofejí včetně dvou vítězství v Lize mistrů. V roce 2010 byl vyhlášen nejlepším házenkářem světa.

"V Kielu jsem zažil nejhezčí chvíle své aktivní kariéry. Jsem neuvěřitelně pyšný, že můžu pro tenhle klub, kterému za tolik vděčím a s kterým jsem zažil tolik úspěchů, pracovat jako asistent trenér," uvedl na webu bundesligového celku pětatřicetiletý Jícha, který loni v říjnu ukončil kariéru kvůli zdravotním potížím kariéru jako hráč Barcelony.

"Pro mě i mou rodinu je to jako návrat domů, protože moje pouto s klubem a městem nebylo nikdy přetrženo. Mým cílem je i v nové roli přesvědčit tvrdou a poctivou prací. Těším se na příležitost pomáhat Alfredovi a těžit z jeho zkušeností. Chci ale také přinést vlastní myšlenky a pomoci k rozvoji mladých hráčů i hře Kielu," řekl Jícha.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud