17. března 2018 • 14:36

Shiffrinová vyhrála rozdílem třídy závěrečný slalom sezony v Aare

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová vyhrála rozdílem třídy slalom na finále Světového poháru v Aare. Třiadvacetiletá hvězda si připsala rekordní deváté vítězství v disciplíně v sezoně a celkově 43. pohárový triumf v kariéře, čímž se osamostatnila na pátém místě v historické tabulce mezi ženami.


Již jistá celková vítězka SP Shiffrinová byla nejrychlejší v obou kolech a druhou Švýcarku Wendy Holdenerovou porazila o 1,58 sekundy. Další setinu sekundy ztratila na třetí pozici olympijská šampionka Frida Hansdotterová ze Švédska.

"Tenhle závod jsem si opravdu užívala. V každém závodě chci mít pocit, že jedu tam, kam chci. Dnes jsem se plně koncentrovala na obě jízdy. Už tak jsem měla skvělou sezonu, ale chci být silná i na jejím konci," uvedla Shiffrinová, která skončila ve slalomu nečekaně bez medaile na OH v Pchjongčchangu.

Shiffrinová v této sezoně vyhrála sedm klasických slalomů, jeden paralelní slalom a jeden takzvaný městský slalom. Rodačka z Vailu překonala rekord Chorvatky Janici Kosteličové, jež ovládla osm slalomů v ročníku 2000/01. Na více výher v jedné disciplíně v sezoně žádná jiná lyžařka nedosáhla.

Trojnásobná mistryně světa Shiffrinová se 43. triumfem odpoutala na pátém místě historických tabulek od Švédky Anji Pärsonové. V příštím ročníku může zaútočit na Rakušanku Renate Götschlovou (46) a možná i na Švýcarku Vreni Schneiderovou (55). Historickému pořadí vévodí s 82 výhrami krajanka Shiffrinové Lindsey Vonnová.

Sezonu Světového poháru lyžařek zakončí v neděli obří slalom, v němž bude Shiffrinová opět patřit k favoritkám.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud