17. března 2018 • 21:13

Největší zklamání a nejhorší zápas v životě, řekl o derby Kadlec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Za nejhorší zápas v životě označil útočník Václav Kadlec dnešní remízu 3:3 v pražském derby se Slavií. Sparta totiž doma na Letné vedla po skvělém prvním poločase až do 70. minuty o tři góly, ale pak dovolila vršovickému rivalovi vyrovnat.


"Je to největší zklamání, co jsem zažil. Nejhorší zápas v kariéře," řekl Kadlec, na kterém bylo i po příchodu mezi novináře vidět, jak ho ztráta vedení zasáhla. "Bude to ve mně hodně dlouho, ještě že je teď reprezentační pauza," přidal pětadvacetiletý útočník.

Sparta vedla po prvním poločase 3:0 a vůbec to nevypadalo, že by Slavia mohla ztrátu smazat. "V kabině jsme si říkali, že se nemusíme nikam honit, že můžeme být v klidu. Ale asi jsme byli v klidu až moc," uvedl Kadlec. "Každý teď zalezl někam do kouta a zpytuje svědomí. Nic jiného ani nejde dělat. Musíme si nalít čistého vína, jestli jsme udělali maximum," dodal.

Po přestávce ale Sparta vypnula, už potřetí na jaře nedokázala udržet vedení a jen remizovala. "S trochou nadsázky jsme mohli mít o patnáct bodů víc, protože ve třech zápasech jsme vedli a mohli jsme to uhrát," posteskl si Kadlec. "Nedivím se divákům, že na nás pískali, já bych na sebe po ztrátě vedení 3:0 pískal taky," uvedl.

Zápas hodně ovlivnilo video, které v prvním poločase připravilo oba celky o gól a Spartu o penaltu. V nastavení navíc na základě videa byla nařízena penalta, ze které Slavia vyrovnala. "Mně se to nelíbí. Celou dobu šel hrát fotbal bez videa a najednou se zavádí video," řekl Kadlec.

"V první půli se udělá čtyřikrát video a nastaví se dvě minuty. Po přestávce nebylo ani jednou video, byly jen tři střídání a nastaví se pět minut. To není berlička pro nás, protože i tak jsme to měli uhrát, ale je to zajímavý," řekl Kadlec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud