18. března 2018 • 19:12

Čechům se dařilo v dánské lize, skórovali Lüftner i Kliment

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český obránce Michael Lüftner vstřelil první gól v dánské lize a pomohl fotbalistům FC Kodaň k vítězství v posledním kole základní části 3:1 v Silkeborgu. Obhájce titulu skončil na čtvrtém místě. Před boji ve skupině o titul vede ligu městský rival Bröndby, které porazilo 2:1 Hobro i díky trefě útočníka Jana Klimenta.


Kodaň prohrávala od 11. minuty po zásahu Vladimira Rodiče, v 28. minutě ale vyrovnal Lüftner. Bývalý obránce Teplic a pražské Slavie sice v dresu dánského celku už dvakrát skóroval v Evropské lize, v domácí nejvyšší soutěži však zaznamenal premiérový zásah. Obrat dokonali Federico Santander a Pieros Soteriu a Kodaň vyhrála popáté v řadě.

Na vedoucí Bröndby však ztrácí 16 bodů. V jeho zápase proti Hobru padaly góly až v závěrečné dvacetiminutovce. V 74. minutě otevřel skóre Hany Mukhtar, brzy však zareagoval na druhé straně Edgar Babayan.

Rozhodující trefu zaznamenal tři minuty před koncem Kliment, který byl na hřišti od 60. minuty. Odchovanec Jihlavy se prosadil poprvé od 3. prosince a na kontě má v této sezoně šest ligových gólů. Bröndby ovládlo tabulku o skóre před Midtjyllandem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud