18. března 2018 • 19:28

Treille zařídil výhru Pardubic nad Třincem a vyrovnání série

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Pardubic porazili ve čtvrtém čtvrtfinále extraligy Třinec 3:0 a vyrovnali stav série hrané na čtyři vítězné zápasy na 2:2. Dvěma góly se zaskvěl francouzský útočník Sacha Treille a výsledek dovršil David Tomášek. Brankář Ondřej Kacetl si připsal své premiérové čisté konto v play off a celkově desáté v nejvyšší soutěži. Série pokračuje ve středu v Třinci.


"Tahle nula patří hlavně klukům. Je jedno, jestli je to nula, nebo jsem dostal gól, důležitý je bod do série. Třinec neměl prakticky žádné šance. Musím klukům poděkovat, jak přede mnou hráli fantasticky. Když se něco stane, jeden za druhého se postaví. Takhle to má vypadat," řekl Kacetl, jemuž stačilo 16 úspěšných zákroků.

Do první velké šance se dostali ve druhé minutě Oceláři. Mikulík uvolnil Marcinka, který ale přestřelil. O dvě minuty později se dostal po špatném střídání hostů do úniku Dušek, Hrubec však jeho střelu vytěsnil pravou rukou. V osmé minutě po Cardwellově nahození dorážel Rolinek, ale Hrubec ve skrumáži puk přikryl.

Poté se strhla potyčka a Oceláři se dočkali přesilové hry, protože šli pykat za hrubost za domácí Trončinský s Maroszem a za hosty jen Musil, ale nezužitkovali ji. Ve 13. minutě vznikla z předchozích soubojů bitka Rolinka s Kovářem, který dostal o dvě minuty navíc, ale domácí také početní výhodu nevyužili.

V závěru úvodní třetiny putoval na trestnou lavici Kovář znovu za krosček a spolu s ním i jeho spoluhráč Musil s domácím Hollandem, kteří se poprali. Při přesilovce sudí Hradil s Kikou signalizovali vyloučení třineckého Krajíčka za podražení Marosze, ale pardubický Beran se přiznal, že to bylo přes jeho hokejku a půlminutová výhoda pěti proti třem pro Dynamo se nekonala.

"Začátek utkání z naší strany nebyl špatný. Měli jsme několik šancí, které jsme nevyužili. Chybí nám branky. To, abychom Pardubice zatlačili a přehrávali. Máme na to, abychom jim způsobili problémy v jejich obranném pásmu, ale nedaří se nám to," litoval třinecký útočník Jiří Polanský.

Po 20 vteřinách druhé dvacetiminutovky šel právě Beran pykat na trestnou lavici a udeřit mohlo Dynamo, když Hrubec musel krýt Rolinkův brejk. Při aktivní hře obou týmů museli být oba brankáře neustále v pozoru. Při Rákosově vyloučení ve 33. minutě se radovalo z první branky Dynamo. Marosz nabil mezi kruhy Treillemu, který trefil přesně levý horní roh Hrubcovy branky.

"Šance byly v první třetině na obou stranách. Byli jsme rádi i za stav 0:0, protože jsme chtěli hrát poctivou obranu a všechno na hraně svých možností. Ve druhé třetině jsme to protrhli gólem. Hráli jsme velice dobře, myslím, že jsme pak byli už i lepším mužstvem," prohlásil trenér Pardubic Miloš Holaň.

Při Mojžíšově trestu mohl vyrovnat Roth, který po individuální akci ztroskotal na Kacetlovi. Z dorážky neuspěl ani Vlach. Těsně před pauzou se strhla další potyčka v brankovišti Pardubic, které z toho vytěžily přesilovku, ale stav se neměnil.

Oceláři se tlačili za vyrovnáním, ale do šancí se nedostávali. Naopak udeřili domácí. Beran ještě v 50. minutě neuspěl, vzápětí ale Trončinský ideálně našel Treilleho, který pojistil náskok Východočechů. Za necelé dvě minuty upadl nešťastně při zpracování puku Krajíček a Tomášek blafákem do forhendu upravil na 3:0.

O chvíli později vystřídal Hrubce Hamerlík, který po o chvíli později musel čelit trestnému střílení Jána Sýkory, ale pomohla mu levá tyč. Dynamo si už bezpečný náskok pohlídalo a zvládlo i druhý domácí duel v sérii.

"Jedeme domů za stavu 2:2. Je to scénář, který jsme si nepředstavovali, ale nachystáme se poctivě na další utkání a věřím, že pátý zápas zvládneme," uvedl trenér Třince Václav Varaďa.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud