19. března 2018 • 10:17

McIlroy vyhrál po 18 měsících turnaj PGA, Woods byl pátý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Golfista Rory McIlroy vyhrál díky výbornému výkonu v posledním kole turnaj Arnold Palmer Invitational v Orlandu a oslavil první vítězství na okruhu PGA Tour po 18 měsících. Bývalý první hráč světového žebříčku porazil o tři rány Američana Brysona DeChambeaua, třetí byl Justin Rose z Anglie.


Další vydařené vystoupení má za sebou někdejší světová jednička Tiger Woods. Vítěz čtrnácti majorů, jenž se letos vrací po čtvrté operaci zad, se v závěru posunul na páté místo a navázal na druhou příčku z Palm Harbor z minulého týdne.

"Je skvělé, že to konečně zase všechno klaplo," pochvaloval si severoirský šampion, jenž na posledních šesti jamkách zahrál pětkrát birdie a finálové kolo na hřišti s parem 72 obešel na 64 ran. Naposledy se ze zisku trofeje radoval v září 2016 v Atlantě.

Na hřišti se ale musel podělit o ovace fanoušků s domácí hvězdou Woodsem. "Začíná to do sebe zapadat. Na greenu to bylo zase o něco veselejší. Trefoval jsem míčky o něco lépe než minule," pochvaloval si dvaačtyřicetiletý Američan zlepšující se formu před Masters v Augustě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud