19. března 2018 • 10:45

Nominaci jednadvacítky doplnili Bačo, Vaníček a Hašek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér fotbalové reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička udělal změny v nominaci na kvalifikační zápasy s Chorvatskem a Řeckem. Místo zraněného Ladislava Takácse povolal Ondřeje Baču ze Zlína a kádr doplní také Antonín Vaníček z Bohemians Praha 1905 a Filip Hašek z Českých Budějovic.


Takács, který byl s 11 starty za jednadvacítku nejzkušenějším hráčem na soupisce, se zranil minulý týden při pohárovém utkání a nebude Lavičkovi k dispozici. Nahradí ho stoper Bačo, který má dosud na kontě dva starty a jeden gól. Na podzim sbíral zkušenosti v Evropské lize, ale na jaře ještě za Zlín nenastoupil. "Laco Takács má poraněný sval a nemůže přijet, Ondra Bačo se po zranění vrátil do plného tréninku," řekl Lavička.

Šanci dostal také Vaníček, který má v lize na kontě 12 startů a dvě branky za Bohemians 1905. I on se v březnu potýkal se zdravotními potížemi ze zápasu na Slavii. Loni v listopadu si za jednadvacítku zahrál část utkání se San Marinem a v Moldavsku.

Nováčkem v týmu je záložník Filip Hašek, mladší syn trenéra Bohemians 1905 Martina Haška. Odchovanec Sparty je od ledna na hostování v druholigových Českých Budějovicích. Dosud nastupoval za reprezentaci do 20 let, za kterou v pěti zápasech vstřelil dvě branky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud