19. března 2018 • 15:19

Vítkovické florbalistky si v semifinále vybraly FBC Ostrava

Autor: ČTK
Florbalistky Vítkovic si jako vítězky základní části vybraly za soupeřky pro semifinále extraligy FBC Ostrava. V druhé dvojici se boji o superfinále odehraje také městské derby, mistrovské Jižní Město bude hrát s dalším pražským klubem Chodovem.


Výběrem Vítkovic, které po triumfu v základní části potvrdily roli favoritek ve čtvrtfinále proti FbŠ Bohemians a vyhrály 4:0 na zápasy, padla možnost na souboj obou ostravských klubů v superfinále. To se po šesti letech konání v pražské O2 areně na svůj sedmý ročník poprvé přesunulo jinam a bude jej hostit v sobotu 21. dubna ostravská Ostravar Aréna.

Vítkovice si mohly zvolit mezi Chodovem a FBC Ostrava. Chodov skončil v dlouhodobé části třetí a ve čtvrtfinále vyřadil Jičín. FBC Ostrava byl čtvrtý a postoupil přes Liberec. Jižní Město obsadilo druhou pozici a má za sebou v play off už pražské derby s Panthers.

Výběr soupeřek se měl původně konat až v neděli, ale po skončení všech čtyř sérií už o uplynulém víkendu v nejkratší možné době ve čtyřech zápasech se přesunul na dnešek.

Články odjinud


Články odjinud