19. března 2018 • 20:46

Plzni pomohl k vítězství v Olomouci 4:3 obránce Moravčík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Plzně zvítězili ve třetím utkání čtvrtfinále extraligy v Olomouci 4:3 a v sérii na čtyři vítězství vedou na zápasy 2:1. Indiáni v utkání třikrát vedli, houževnatí Kohouti stačili dvakrát vyrovnat. Plzni výrazně k úspěchu pomohl jednou brankou a dvěma asistencemi obránce Michal Moravčík, v olomouckém týmu si gól a asistenci připsal Zbyněk Irgl. Čtvrtý duel je na programu v úterý opět v Olomouci a začne v 17:20.


Do sestavy Olomouce se vrátil po jednozápasové přestávce druhý nejproduktivnější hráč play off Strapáč a také Káňa, kteří nahradili Mráze s Mataiem. V týmu hostů nastala jediná změna ve čtvrtém útoku, kde poprvé do play off zasáhl Kubalík místo Kodýtka.

"Nemáme ofenzivní sílu, abychom celý zápas soupeře tlačili. Velký vliv na zápasy má první útok Plzně. Když je na ledě, tak je vždy kolem naší branky nebezpečí. To byl i dnes ten kousek, který zápas převážil na stranu Plzně," řekl po zápase trenér Olomouce Zdeněk Venera.

Oboustranně bojovný duel v úvodu přerušila na více než deset minut výměna plexiskla, které nevydrželo před trestnou lavicí tvrdou srážku domácího Strapáče s Hollwegem. Oba týmy po dobu opravy zamířily do šaten.

Po návratu na led otevřeli skóre v 10. minutě plzeňští hokejisté. Mertlovu střelu od modré čáry lehce tečoval obránce Vyrůbalík a brankář Konrád už na změnu letu kotouče nezareagoval. O pouhých 54 sekund později ale Kohouti srovnali skóre. Irgl z prostoru za brankou našel volného Strapáče, jenž trefil padajícího obránce soupeře a od jeho zad puk zaplachtil do sítě.

Škodovka dostala v úvodu druhé třetiny soupeře pod tlak, který také vyjádřila dvěma góly. V 26. minutě vložil do střely Jakuba Kindla hůl aktivní Hollweg a a o dvě minuty později přidal třetí branku Gulaš. Náskok Indiány ukolébal, polevili v důsledném bránění a bojovné Hanáky nastartoval gól v 31. minutě. Brankář Konrád rozehrál kotouč do rohu kluziště Staňkovi, který našel křížným pasem ve středním pásmu Irgla a ten po sólovém úniku překonal Svobodu.

Před koncem druhé třetiny potrestal chybu v rozehrávce hostů Ostřížek vyrovnávacím gólem. "Nevím, co jsme si za stavu 3:1 mysleli. Takový výsledek musíme udržet. V tomto směru se musíme do příštích zápasů zlepšit, aby se něco podobného neopakovalo a my jsme měli v závěru utkání více klidu," poznamenal plzeňský obránce Moravčík.

V závěrečné třetině Plzeň vytěžila z útočného pojetí více. Hanáky dlouho držel brankář Konrád, kterého překonal až v 52. minutě tvrdou střelou Moravčík.

"Nemyslím si, že by byla Plzeň lepší. Rozhodla jedna chybička v závěru utkání. Dnes jsme ji bohužel udělali my. Jinak to bylo podobné jako v Plzni, byť jsme se do zápasu rozjížděli pomaleji, ale pak to bylo vyrovnané až do konce utkání," uvedl olomoucký obránce Lukáš Galvas.

Olomouc se ještě v závěrečných dvou minutách snažila při power play vyrovnat, potřetí se jí to už ale nepodařilo. Plzeň venku vyhrála šestý z posledních osmi zápasů. "Myslím si, že jsme byli trochu více na puku a také aktivněji ve hře. Olomouc měla rychlé protiútoky. Štěstí se přiklonilo na naši stranu. Jsem rád, že jsme hodně těžký dnešní zápas zvládli," dodal trenér Plzně Ladislav Čihák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud