19. března 2018 • 22:23

Rozhodla naše chybička v závěru utkání, řekl obránce Lukáš Galvas

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zkušeného obránce Lukáše Galvase mrzela chybička v závěru čtvrtfinálového utkání, která rozhodla o těsné prohře hokejistů Olomouce s Plzní. Osmatřicetiletý zadák ve dvojici s osmnáctiletým synem Jakubem tvoří jeden z důležitých obranných pilířů hanáckého týmu. Ale ani jejich kvalitní výkon tentokrát k vítězství nevedl.


"Udělali jsme nějaké chyby, které Plzeň využila. Ale rozhodl zase kousek. Nemyslím si, že by byla Plzeň lepší. Rozhodla jedna chybička v závěru utkání. Dnes jsme ji bohužel udělali my. Jinak to bylo podobné jako v Plzni, byť jsme se do zápasu rozjížděli pomaleji. Ale pak to bylo vyrovnané až do konce utkání," řekl Lukáš Galvas novinářům.

Oproti základní části extraligy považuje zápasy play off za vyhrocenější a hlavně rychlejší. "Přijde mi, že v této sérii se hraje nahoru-dolů. Škodovka nás dokáže napadat. A ještě se ve čtyřech nebo pěti vracet do obrany. My musíme rychle otáčet hru, jakmile vzadu zpomalíme rozehrávku, tak jezdíme stále do plných," uvedl Galvas.

Problém vidí i v tom, že pokud se dostanou hráči Olomouce pod tlak, nedostanou se rychle k vystřídání. "Několikrát nás dokázali zavřít, nedovolili rychleji vystřídat. Po minutě je potom těžké se dostat do souboje. Oni navíc dokážou hru roztáhnout po celé třetině. Je hrozně těžké bránit po minutě pobytu na ledě," podotkl Galvas.

Litoval, že se dnes domácímu týmu nepodařilo za nerozhodného stavu 3:3 přidat další gól. "Po vyrovnání jsme byli nahoře. Chtěli jsme počkat na šanci. Ale přišla odražená střela, volný hráč a ten rozhodl utkání. Nesmíme nechat takto osamoceného soupeře zakončovat, v závěru utkání je to trestuhodné," dodal hráč, který se v zápasech snaží předávat synovi zkušenosti.

"Říkám mu, že musí hrát rychleji než v základní části. Myšlenky musí být rychlé. Už když jede k puku, tak potřebuje být rozhodnutý, co udělá. Jakmile puk předrží, tak jsou hráči u něj. A pak je problém s rozehrávkou," nastínil jednu z rad, které potomkovi dává.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud