19. března 2018 • 22:30

Zápas jsme nezvládli, Liberec byl hladovější, přiznal Köhler

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Hradce Králové poprvé v letošním play off prohráli, když podlehli v Liberci domácím Bílým Tygrům 2:4. Ztenčil se tak jejich náskok v sérii a Východočeši dobře vědí, že pokud se nechtějí pod Bílou věž vracet za stavu 2:2 na zápasy, musejí v úterý ve čtvrté bitvě přidat. To přiznal i královéhradecký útočník Bedřich Köhler.


"Dneska jsme to nezvládli. Liberec byl hladovější a šel za tím o trochu víc než my. A co nás zdobilo ty dva domácí zápasy, to měl dneska na své straně Liberec. Chtěli to více než my, což dneska rozhodlo," řekl novinářům Köhler.

Už začátek naznačil, že se bude hrát podle libereckých not. "Věděli jsme, že Liberec na to bude chtít vletět. Chtěli jsme úvod přežít s tím, že to pak opadne. A říkali si, pojďme hrát svoji hru. Ale skoro celý zápas jsme pak honili dvoubrankové vedení, ve třetí už to bylo 4:1 a Liberec je dost silné mužstvo na to, aby si to pohlídal a věděl, jak hrát," uvedl Köhler.

Jeho tým prohrával během první třetiny 0:2, do hry ho vrátila trefa Radka Smoleňáka na konci 16. minuty, jenže další šanci na začátku druhé části úspěšný střelec nevyužil. A brzy udeřilo na druhé straně. "Ten začátek druhé třetiny byl dost možná zlomovým okamžikem. Těch důležitých momentů, kdy se zápas láme, je v jeho průběhu více, ale tohle byl určitě asi ten nejvýraznější," přitakal Köhler.

Témat k zamyšlení našel několik. "Chyběla nám dnes nějaká branka třeba ve fázi, kdy bylo skóre o gól. Velkou část utkání byl stav takový, že Liberec vedl o dvě branky. Měl klid na holích a dokázal si to pohlídat. My jsme se potřebovali dostat na kontakt, což se nám nepodařilo a pak jsme tahali za kratší konec," řekl.

Podle něj hostům scházel větší důraz okolo branky. "To je právě ono. Myslím, že v tom jsme byli lepší u nás v Hradci, ale Liberec v tomto ohledu přidal. My se tomu musíme přizpůsobit," prohlásil Köhler.

I proto domácí ubránili všechna oslabení. "Jestli tak dobře přečetli naše přesilovky? Liberec má samozřejmě video, takže to určitě nějakým způsobem studuje, stejně jako my. Ale je to o šikovnosti hráčů na ledě a o tom, jak si v tu chvíli poradíme a jak budeme improvizovat. Oni dnes tu branku v přesilovce dali nám," připomněl Köhler.

Rozdílovým hráčem byl v libereckém dresu útočník Marek Kvapil. "Všichni víme, že je šikovný a nebezpečný v přesilovkách. Každé mužstvo má nějaké lídry a šikovné hráče. Samozřejmě o něm víme, dneska jsme si na něho měli asi dávat větší prostor, když dal dva góly a ještě přidal nahrávku," poznamenal Köhler.

Potřebu většího důrazu v prostoru kolem branek, kde to obvykle nejvíce bolí, zmínil i Rudolf Červený. "Musíme si chodit pro dorážky. Když se budeme snažit hrát na krásu, tak tudy cesta nepovede. My si o tom říkáme, ale v Liberci jsme to moc nedělali, nebyla tam agresivita. Nešli jsme si do branky za pukem," řekl Červený. "Ani jsme pak neměli moc šancí. Ještě bych řekl, že jsme stříleli strašně málo, měli jsme těch pokusů mít víc," domníval se.

Recept na překonání Bílých Tygrů by hledal v domácích zápasech. "Je to o nás. Přesilovky se nám úplně nepovedly, dostali jsme góly z přemíry snahy, kdy jsme nevěřili jeden druhému. Zdvojujete kamaráda, chcete mu pomoci, ale ve výsledku jsme si neplnili práci se svým hráčem. Něco si k tomu určitě řekneme a příště si dáme větší pozor, abychom byli lepší," ujistil Červený.

Hradci Králové se však pod Ještědem nedaří dlouhodobě. Východočeši tam naposledy vyhráli v říjnu 2013. V rámci extraligy byla dnešní porážka na libereckém ledě pro Mountfield jubilejní desátá v řadě. "Tohle však v hlavě nemám ani trochu. Věřím, že to v úterý prolomíme a už se o tomhle nikdy bavit nebudeme," prohlásil Červený.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud