20. března 2018 • 20:12

Hokejisté Kladna vyhráli v Č. Budějovicích a jsou v baráži

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Kladna dnes zvítězili v semifinále play off první hokejové ligy v Českých Budějovicích 5:2, na zápasy vyhráli celou sérii 4:1 a zajistili si postup do baráže. Jaromír Jágr absolvoval na jihu Čech jedno střídání, čímž splnil kvótu patnácti odehraných utkání a může nastoupit v bojích o nejvyšší soutěž. Šestačtyřicetiletý útočník na ledě strávil opět jen pár vteřin v úvodu duelu.


Kladno se v extraligové baráži utká o dvě účastnická místa s Karlovými Vary, Litvínovem a Jihlavou.

Motor nastoupil bez obránce Filipa Nováka a útočníka Martina Heřmana, kteří dostali od disciplinární komise tresty za fauly z nedělního čtvrtého duelu. Novák byl za zákrok na útočníka Tomáše Redlicha distancován do konce série a Heřman za faul na Martina Lenďáka dostal jednozápasový trest. Hrát ještě nemohl ani bek Jiří Kučný, který byl sundendován po druhém duelu do 21. března.

Jihočeši drželi naději na prodloužení série jen pár minut. Poté po zaváhání brankáře Kváči inkasovali první gól a dodali hostům sebevědomí. Kladno navíc do konce první třetiny náskok zvýšilo, poté co se při přečíslení dva na jednoho prosadil Kloz.

Domácí se snažili, víc kontrolovali puk, ale šance neměli. V úvodu druhé třetiny naopak chybnou rozehrávku českobudějovického Čermáka potrestal Pekr.

Kladno přidalo další branku i v poslední části a až za stavu 0:4 začali být nebezpeční i domácí a snížili ve vlastním oslabení zásluhou Nedorosta. Druhý gól Jihočechů následně přidal Bárta, ale víc už Českobudějovičtí nestihli. Místo toho inkasovali do prázdné branky při závěrečné power play pátý zásah.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud