22. března 2018 • 16:21

Suárez a Cavani umí potrestat sebemenší zaváhání, varuje kouč

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Přestože čeští fotbalisté dorazili do dějiště přípravného turnaje čtyř zemí China Cupu Nan-ningu kvůli poruše letadla skoro o den později, trenér Karel Jarolím věří, že tým bude na svůj páteční úvodní duel s Uruguayí dobře nachystaný. Recept, jak ubránit soupeřovy útočné hvězdy Luise Suáreze a Édinsona Cavaniho, nezná, klíčové ale podle něj bude hrát bez chyb.


"Čeká nás velmi těžký soupeř, který se může opřít o skvělé individuality. Není univerzální recept, jak útočníky typu Suáreze či Cavaniho bránit. Základem je samozřejmě maximální koncentrace, minimalizace chyb. Jejich genialita spočívá právě v tom, že dokážou trestat sebemenší zaváhání. Chystáme se na ně, ale zároveň na celý tým soupeře," řekl Jarolím na tiskové konferenci v Nan-ningu.

Jeho svěřenci nemohli kvůli závadě na letadle odletět v úterý, jak bylo plánováno, a odcestovali až téměř o den později náhradním strojem. Na srovnání se sedmihodinovým časovým posunem tak mají v Číně minimum prostoru.

"Dorazili jsme se zpožděním, ale pevně věřím, že se dokážeme na utkání stoprocentně nachystat. Samotná cesta byla bezproblémová, hráči mají maximální komfort také na hotelu. Únava je samozřejmě nadále citelná, ale dnešní trénink a především pak večerní odpočinek aklimataci hodně pomohou," prohlásil Jarolím.

Vzhledem k nezvyklé cestě zatím neví, jakou sestavu proti Uruguayi nasadí. "Původně jsem měl v plánu využít maximální počet hráčů, nicméně uvidíme, jak bude duel v reálu vypadat, jak se srovnáme s časovým posunem i jinými klimatickými podmínkami," řekl Jarolím.

"V každém případě jsme rádi, že dostáváme možnost takto kvalitní herní konfrontace. Potkáme se s účastníkem světového šampionátu a v tomto souboji budeme chtít uspět," dodal český trenér.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud