24. března 2018 • 19:08

Papadakisová a Cizeron jsou potřetí mistry světa v tancích

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Francouzští krasobruslaři Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron potřetí získali světový titul v tancích. Po světovém rekordu z krátkého tance znovu posunuli vlastní světový rekord i ve volném tanci, známku z olympijských her zlepšili o 12 setin na 123,47 bodu.


Technicky precizní jízda za doprovodu klavírní Měsíční sonáty Ludwiga van Beethovena jim znovu vynesla desítky za choreografii, předvedení i soulad s hudbou. Společně s rekordním krátkým programem nasbírali 207,20 bodu, což je nejvyšší bodový součet historie.

Dosavadní rekordmani Tessa Virtueová a Scott Moir z Kanady získali při vítězném olympijském závodě v Pchjongčchangu o 1,13 bodu méně. V Miláně loňský světový titul neobhajovali a Papadakisová a Cizeron po loňském stříbru navázali na tituly z let 2015 a 2016.

Nechali o více než deset bodů za sebou Američany Madison Hubbellovou a Zacharyho Donohuea, kteří v 27 letech získali první medaili na MS. Ve volném tanci si vylepšili osobní rekord na 116,22 bodu a potvrdili, že prožívají životní sezonu. Na olympijských hrách ještě skončili těsně pod stupni vítězů, ale v Miláně se vyšvihli ke stříbru.

Pomohlo jim k tomu také to, že v Itálii nestartovali kanadští olympijští vítězové ani bronzový americký pár ze ZOH Maia a Alex Shibutaniovi. Hubbellová s Donohuem ale na MS získali vyšší známku než Shibutaniovi na ZOH.

Třetí příčku uhájili Kanaďané Kaitlyn Weaverová a Andrew Poje, kteří díky náskoku z krátkého tance nechali o pouhých 27 setin za sebou domácí pár Anna Cappelliniová, Luca Lanotte. Italským mistrům světa z roku 2014 při posledním závodě kariéry nepomohl k medaili ani osobní rekord ve volném tanci. Naopak Weaverová a Poje se na světové stupně vítězů vrátili po třech letech, mají stříbro z roku 2014 a byli třetí v roce 2015.

Čeští reprezentanti Cortney Mansourová a Michal Češka skončili v krátkém tanci šestadvacátí a do finálové části soutěže nepostoupili.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud