24. března 2018 • 21:34

Srbská judistka nenastoupila do zápasu proti soupeřce z Kosova

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Srbští trenéři na juniorském Evropském poháru v judu v Sarajevu odmítli vyslat do souboje zápasnici Anju Obradovičovou kvůli tomu, že se měla utkat se soupeřkou z Kosova. Do dalších bojů tak postoupila Laura Fazliuová, reprezentantka státu, jehož nezávislost Srbsko neuznává.


Srbský svaz nyní čeká, zda jej Mezinárodní judistická federace za tento krok potrestá podobně, jako se tak již stalo v případě srbských juniorských házenkářek. Ty měly v pátek v Bělehradu nastoupit v kvalifikaci na světový šampionát také proti Kosovu, zápas byl ale zrušen, podle policie kvůli obavám o bezpečnost.

Federace EHF srbský tým vyloučila, a protože pak srbští pořadatelé nedovolili konání víkendových zápasů Kosova se Slovenskem a Norskem, budou muset zbylí účastníci dohrát turnaj v náhradním termínu a dějišti.

V Srbsku si dnes připomínají 19. výročí zahájení téměř tříměsíčního bombardování země silami Severoatlantické aliance, které v roce 1999 nakonec vedlo ke stažení bělehradských sil z Kosova. Jihosrbská provincie se pak ocitla pod mezinárodní správou a v roce 2008 vyhlásila nezávislost, kterou ale Bělehrad neuznává.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud