19. dubna 2018 • 22:16

Hlasy po hokejovém zápase Česká republika - Finsko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po zápase turnaj Carlson Hockey Games Česká republika - Finsko v Pardubicích:


Josef Jandač (trenér ČR): "Samozřejmě jsme rádi za vítězství, nicméně si nemyslím, že bychom byli lepším týmem. Naopak jsme byli horším týmem a rozhodly speciální týmy. Dali jsme góly z přesilovek a ubránili četná oslabení, což si myslím, že rozhodlo. Trošičku vázl pohyb, z toho pramenily fauly, možná tam byla i určitá nešikovnost. A taková hra by se nám v budoucnu nemusela vyplatit."

Pavel Francouz (brankář ČR): "Bylo to super, jsem rád, že jsme vyhráli. Nasadili jsme mladé kluky a celé mužstvo bylo relativně mladé, takže nikdo nevěděl, co od toho čekat. Ale popasovali se s tím skvěle a zápas se zvládnul. Nejtěžší to bylo při oslabeních ve druhé třetině, která navazovala a hráli jsme asi šest minut ve čtyřech nebo ve třech. Díky obětavosti jsme to zvládli."

Dmitrij Jaškin (útočník ČR, střelec gólu): "Finové výborně bruslí, mají dobrý systém, takže je těžké je bránit. Musíme se poučit z vyloučeních, více bruslit a hrát lépe pozičně. Až na vyloučení to (z mé strany) bylo celkem dobré, ale ještě že jsem dal gól, jinak by to byla ostuda."

Filip Zadina (útočník ČR, střelec gólu): "Myslím, že to byl dobrý zápas. Měl jsem tam i nějaké šance a jsem rád za to, jak vše dopadlo. Hlavně, že jsme vyhráli. Při gólu jsem chtěl nahrát na teč Dimovi Jaškinovi, ale ten Fin se mu snažil zabránit a já už pak jen viděl, jak byl puk v bráně. Bylo to super, že jsem dal gól, navíc právě tady."

Michal Jordán (obránce ČR): "Byl to hodně náročný zápas. Všechna vyloučení a fauly stoprocentně byly, pro hráče, kteří hráli oslabení, to bylo náročné. I další, kteří sedí na lavičce, se do toho pak nemohou dostat. Je ale pozitivní, že jsme to dokázali dotáhnout do vítězného konce. Musím pochválit 'Francíka' (Pavla Francouze), který odchytal perfektní zápas. Kdyby nezachytal tak dobře, určitě bychom nevyhráli."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud