19. dubna 2018 • 23:03

Dočekal si návrat po zranění okořenil proti Třinci i gólem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Brněnský útočník Martin Dočekal si splnil cíl a po zranění ruky se ještě zapojil do finále hokejové extraligy s Třincem. Poprvé nastoupil ve středu a vypomáhal hlavně při oslabeních. V dnešním duelu po zranění Radima Zohorny už chodil na led pravidelně a gólem do prázdné branky při power play Třince pečetil výhru Komety 5:2.


"První zápas byl ve středu pro mě hodně těžký. Špatně jsem se dostával do tempa. I když jsem si dával při zranění navíc tréninky, tak byla znát chybějící zápasová kondice," řekl novinářům Dočekal. "Komplikovanější to pro mě bylo také proto, že Třinec je na bruslích rychlý a také je silný na puku," dodal sedmadvacetiletý hráč, který byl s trenéry domluvený, že začne na pozici třináctého útočníka.

"Ve středu jsem dostal ještě nějaké minuty navíc, když jsme se střídali v útoku. Dnes po zranění Radima Zohorny jsem už střídal normálně ve svém útoku. Musel jsem do toho dát všechny síly. Zvládli jsme to a vyhráli," uvedl Dočekal, který se poprvé v letošním play off zapsal v 58. minutě i do listiny střelců.

"Čermák chytl v našem obranném pásmu ve vzduchu přihrávku soupeře. Puk spadl přímo před Vincoura. Hned jsem startoval dopředu, dostal jsem přihrávku, soupeře si obhodil a už jsem to měl do prázdné. Takto jsem dal při power play soupeře už čtvrtý gól. Byl to jeden z mých nejlehčích čtyř gólů do prázdné. Užil jsem si to společně s radostí diváků," řekl Dočekal, kterému se po gólu promítlo v hlavě utrpení, které po zranění prožil. Ruku měl nejdříve na sádrovém obvazu a mohl jen bruslit. Postupně vzal do ruky i hokejku, střílet začal až před necelým týdnem.

"Všechno už je za mnou. Návrat se mi podařil. Gól je pro mě odměnou za dřinu, kterou jsem musel podstoupit. Naštěstí jsme vyhráli a jdeme si nyní pro to poslední vítězství," uvedl Dočekal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud