20. dubna 2018 • 10:22

Rakouské skokany na lyžích má vrátit na výsluní Felder

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Rakouskou reprezentaci ve skoku na lyžích se pokusí vyvést z krize někdejší vítěz Světového poháru Andreas Felder. Šestapadesátiletý mistr světa z roku 1987 se stal ve funkci šéftrenéra nástupcem Heinze Kuttina. K mužům přešel od ženského výběru, který připravoval poslední čtyři roky.


Kuttin skončil na vlastní žádost po uplynulé sezoně, v níž se rakouským skokanům nepodařilo vyhrát ani jeden závod SP a celkově čtvrtý Stefan Kraft byl jediným zástupcem skokanské velmoci v první dvacítce. Na olympijských hrách v Pchjongčchangu vyšli Rakušané medailově zcela naprázdno. Kuttin kvůli tomu čelil silné kritice veřejnosti.

Za příští sezonu s vrcholem na domácím mistrovství svět v Seefeldu už bude zodpovědný další exmistr světa, skoro o deset starší Felder. "Ta nabídka přišla nečekaně, ale těším se," řekl.

Felder vyhrál v sezoně 1989/90 Světový pohár a ve stejném ročníku si připsal i nejlepší výsledek na Turné čtyř můstků, když skončil druhý. Vítěz 25 závodů SP byl i mistrem světa v letech na lyžích (1986), z olympijských her má týmové stříbro z roku 1992 v Albertville. Trénování se věnuje 25 let. Mužskou reprezentaci vedl už v letech 1995 až 1997, od roku 2000 řídil šest let přípravu sdruženářů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud