20. dubna 2018 • 19:05

Hokejisty Švédska posílí na MS útočník Kempe z Los Angeles

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisty Švédska posílí na květnovém mistrovství světa v Dánsku útočník Adrian Kempe z Los Angeles. Stal se tak dvanáctým hráčem z NHL v týmu kouče Rikarda Grönborga, který bude na šampionátu bojovat o obhajobu loňského triumfu z Paříže a Kolína nad Rýnem. Zájem startovat na turnaji má i další útočník Rickard Rakell z Anaheimu, který čeká na výsledek výstupní prohlídky po vyřazení v prvním kole play off.


Jednadvacetiletý Kempe bude ve švédské reprezentaci debutovat. V této sezoně NHL si připsal v 81 zápasech 37 bodů za 16 branek a 21 asistencí. Ve čtyřech duelech play off v neúspěšném boji s Vegas nebodoval.

Z nejlepší ligy světa budou na šampionátu startovat v dresu Švédska také brankář Anders Nilsson z Vancouveru, obránci John Klingberg z Dallasu, Oliver Ekman-Larsson z Arizony, Erik Gustafsson z Chicaga a Adam Larsson z Edmontonu. V útoku se objeví Mikael Backlund z Calgary, Johan Larsson z Buffala, Mika Zibanejad z New York Rangers, Jacob de la Rose z Montrealu, Magnus Pääjärvi z Ottawy a Gustav Nyquist z Detroitu.

O místo se ucházejí také útočník Lias Andersson z New York Rangers a brankář Filip Gustavsson, který patří Ottawě, ale v NHL ještě nechytal.

Švédové budou v neděli 6. května druhým soupeřem českých hokejistů na šampionátu v Kodani. O dva dny dříve nastoupí proti Bělorusku a v dalších duelech základní skupiny A je čekají Francie, Rakousko, Slovensko, Švýcarsko a Rusko. S českým týmem se utkají v sobotu na Carlson hokejových hrách v Pardubicích a ve čtvrtek 26. dubna na Švédských hrách v Södertälje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud