21. dubna 2018 • 18:11

Kadeřábek dal první gól v bundeslize, Dortmund porazil Leverkusen

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český obránce Pavel Kadeřábek dal svůj první gól v německé lize, na který čekal 77 zápasů, a fotbalisté Hoffenheimu i díky němu porazili v 31.kole v souboji o poháry Lipsko 5:2.


Dortmund porazil ve šlágru kola doma Leverkusen 4:0 a bodově se od něj odpoutal v tabulce, na druhé Schalke ztrácí jeden bod. Bayern si poradil s Hannoverem, o vítězství 3:0 rozhodl až po přestávce zásluhou střídajících hráčů. Hamburk udržel výhrou 1:0 s Freiburgem naději na záchranu. Vladimír Darida odehrál celé utkání za Herthu Berlín, která uspěla 3:0 ve Frankfurtu. Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie nezabránili porážce Werderu Brémy 0:2 na hřišti Stuttgartu.

Přímý souboj o páté místo v Lipsku rozhodl Hoffenheim v průběhu prvního poločasu. Po gólech Utha a Gnabryho zvýšil v 45. minutě Kadeřábek už na 3:0. Český reprezentační obránce si seběhl před branku na Uthův centr a pohotově poslal míč pod břevno.

Lipsko snížilo po hodině hry díky vlastnímu gólu brankáře Baumanna, to už ale hrál loňský vicemistr o deseti po vyloučení Forsberga. Záhy navíc navýšili vedení Hoffenheimu Uth a Rupp, v závěru už jen upravil na 2:5 Upamecano.

Borussii poslal do vedení ve 13. minutě svým prvním bundesligovým gólem osmnáctiletý Sancho. Dortmund mohl jít do šaten s dvougólovým vedením, ale Reusův pokutový kop zneškodnil brankář Özcan.

Německý útočník si ale vše vynahradil dvěma góly v druhém poločase. Reus tak dosáhl své 60. bundesligové branky v dresu Borussie, čímž se dostal na osmé místo klubových střeleckých tabulek.

Trenér Bayernu Jupp Heynckes šetřil před středečním úvodním zápasem semifinále Ligy mistrů řadu opor a už jistý bundesligový mistr se prosadil až po přestávce. Zásluhu na tom měli dva střídající hráči - v 57. minutě se trefil z voleje Müller a dvoubrankové vedení zařídil v 73. minutě svým 28. ligovým gólem v sezoně Lewandowski. V závěru pojistil vítězství bavorského velkoklubu Rudy.

Jediným střelcem záchranářského souboje mezi Hamburkem a Freiburgem byl Lewis Holtby, který obešel bránícího hráče a zakončil do horní poloviny branky. Přístavní celek stáhl ztrátu na barážovou 16. příčku Freiburgu na rozdíl pěti bodů, do konce soutěže zbývají tři kola.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud