21. dubna 2018 • 19:10

Mara zajistil Jihlavě bod za remízu 1:1 na hřišti Bohemians

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Bohemians 1905 remizovali v 25. ligovém kole s Jihlavou 1:1. Pražany poslal po hodině hry do vedení Dominik Mašek, ale v 78. minutě srovnal guinejský záložník Kamso Mara. "Klokani" doma nevyhráli poprvé po čtyřech zápasech a jsou v tabulce sedmí. Vysočina si připsala třetí remízu 1:1 po sobě a na čtrnácté příčce má tříbodový náskok před předposlední Ostravou.


Bohemians sice byli většinu první půle aktivnější, ale do šancí se dostávali mnohem složitěji než při minulé domácí výhře 5:2 nad vedoucí Plzní. Jako první ve třinácté minutě zahrozil Hůlka, který po Haškově centru hlavičkoval těsně vedle.

Na druhé straně mohl otevřít skóre Keresteš, ale po Fulnekově centru a odraženém míči se v šanci špatně zorientoval. Domácí se pak hodně zlobili, že sudí Proske neposoudil zákrok na Tetteha v pokutovém území jako penaltový.

Útočník "Klokanů" se tlačil do zakončení i ve 23. minutě, ale brankář Rakovan jeho střelu vyrazil na roh. Dvě minuty před pauzou mohli nečekaně udeřit hosté. Po špatné rozehrávce domácích se protlačil do šance Nový a Bohemians děkovali gólmanu Fryštákovi, že neprohrávali.

Pražané byli i po přestávce aktivnější a po hodině hry šli do vedení. Hůlka našel nákopem Maška a ten z voleje napálil balon přesně k tyči. Navázal tak na dvě proti Plzni a na jaře si připsal už pátý gól.

"Hůlka si nějak přibíral balon a už když měl první dotyk s balonem, střetli jsme se pohledem. Věděl o mně, v podstatě dával přihrávku naslepo a já to tam ve skluzu trefil. Bohužel to nebyl vítězný gól, vyměnil bych ho za tři body," řekl novinářům Mašek.

"Nemělo by se nám stát, abychom dostali takovou branku. Neměli jsme dostatečný tlak na hráče, který přihrával. Balon letí tři vteřiny a my tam pak necháme trestuhodně samotného Maška," zlobil se trenér Vysočiny Martin Svědík.

Za chvíli mohl Mašek přidat další trefu, z přímého kopu však Rakovana nepřekonal. S blížícím se koncem Jihlava přidala a v 79. minutě se dočkala vyrovnání. Z rohu vápna napřáhl Mara a povedenou ranou trefil přesně horní roh branky. Radoval se z první trefy v české lize.

"Gól hostů spadl z višně. Dění na hřišti nenasvědčovalo, že bychom měli dostat gól. Mara to trefil skvěle a pak už jsme nebyli schopni odpovědět. Je to zklamání vzhledem k předzápasovému očekávání i průběhu hry," uvedl trenér Bohemians Martin Hašek starší.

Jihlava potřetí za sebou dotáhla zápas k remíze, přestože prohrávala. Ani na desátý pokus ale v samostatné nejvyšší soutěži nad Bohemians nezvítězila.

"Každý od zvenku se počítá, body z Bohemky se nevozí. Ale kdybychom byli odvážnější, měli jsme tu i na víc. Ale cením si toho, že tým potřetí za sebou dokázal zareagovat a vyrovnat," dodal Svědík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud