21. dubna 2018 • 22:19

Tokoš prožíval po hattricku euforii a následně smutek po prohře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hattrick útočníka Martina Tokoše nepomohl florbalistům Vítkovic k úspěchu superfinále superligy. Sedmadvacetiletý český reprezentant dokázal v ostravské Ostravar Aréně dvěma trefami v závěru třetí třetiny dramatického boje proti Mladé Boleslavi smazat ztrátu 3:5, ale v prodloužení nakonec slavili premiérový triumf Středočeši. Vítkovice svou sbírku šesti triumfů nerozšířili.


"Po gólu na 5:5 to byla velká euforie. Dokázali jsme se zvednout z ničeho za minutu a půl jsme dali v šesti dva góly. Škoda, že jsme neudělali v prodloužení poslední krok. Jedna malá chyba, někdo zaspí, tam to vypadne někde a Milan Tomašík zakončoval do prázdné branky. Já jsem si ten zápas užil. Bylo to doma v Ostravě a fanoušci byli skvělí," řekl Tokoš.

V nastavené měl možnost i rozhodnout ve prospěch Vítkovic, ale bekhendovým pokusem brankáře Lukáš Bauera nepřekonal. "Měl jsem vedle sebe jednoho hráče, takže jsem se nemohl otočit do forhendu, abych mohl vystřelit. Tak jsem si řekl, že to tam zkusím plácnout nahoru, že by to tam spadlo nebo se to odrazilo. Byla to škoda, nedá se nic dělat," litoval Tokoš.

Vítkovice měly lepší vstup do utkání a vedly v první třetině už 3:1. "Přišlo mi, že jsme pak trochu přestali hrát. Na konci první třetiny jsme dostali na 2:3 a pak hned na začátku té druhé Boleslav srovnala. Bylo to pak takové vyčkávací. Až do té dvougólové koncovky se z naší strany ani nic moc nedělo. Šance tam byly, ale měli jsme být agresivnější. Oba týmy čekaly na chyby," uvedl Tokoš.

Mladá Boleslav má ve svém kádru i tří exvítkovické opory a všechny tři se střelecky prosadily. Skórovali Jan Jelínek, Petr Kološ i Milan Tomašík, který dal dva góly a rozhodl. "Boleslav je silný tým. Mají výborné podmínky a každý rok přivádějí nové hráče. Ale i tak, přestože Vítkovice nedisponují něčím takovým, s těmi silnými soupeři dokážeme držet krok," potěšilo Tokoše.

Vítkovice v letošním play off hrály nastavení už poosmé a teprve podruhé neuspěly. "Chyběl malý krok," mrzelo Tokoše. V prodloužení nestačili Ostravané reagovat na přihrávku Petra Novotného na Milana Tomašíka.

"Někde tam vyběhl a už zakončoval do prázdné branky. Je to škoda. I my jsme měli šance v prodloužení. Ale je to sport. Je to jeden zápas, nemusí v něm vyhrát lepší, ale šťastnější. Neříkám, že jsme byli lepší. Bylo to vyrovnané a rozhodl jeden gól navíc," podotkl Tokoš.

Vítkovické to mrzelo o to více, že se sedmý ročník superfinále přesunul z Prahy do Ostravy poprvé. "Holky to zvládly a my jsme to tady před fanoušky taky chtěli udělat. Byli neuvěřitelní," litoval Tokoš, že vítkovičtí hráči nenapodobili vítězství žen nad Chodovem.

Loni slavil Tokoš jako první český florbalista ve Švédsku s Falunem a následně zamířil do Churu. V listopadu se ale z osobních důvodů vrátil do Vítkovic. Po úmrtí matky po těžké nemoci odešel ze Švýcarska, aby se staral o mladšího sourozence. Zatím nemá jasno, jestli bude ve Vítkovicích pokračovat.

"Ještě jsem se nějak nerozhodl, ani jsem to nechtěl řešit do konce sezony. Dám si chvilku pauzu, nějaké volno. Sezona byla dlouhá a pak se asi bude uvažovat, co bude," dodal Tokoš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud