21. dubna 2018 • 22:20

Plzeň po Čermákově hattricku vyhrála nad posledním Brnem 3:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté vedoucí Plzně ve 25. ligovém kole zvítězili v Brně nad domácí Zbrojovkou 3:1. Hattrickem se blýskl záložník Aleš Čermák, který dvakrát skóroval v prvním poločase a třetí gól přidal hned po změně stran. Porážku Brna už v závěru pouze zmírnil Musefiu Ashiru.


Viktoria ukončila čtyřzápasové čekání na výhru a minimálně do neděle zvýšila v čele tabulky náskok na druhou Slavii na osm bodů. Svěřenci Romana Pivarníka posedmé za sebou nezvítězili a na dně tabulky už na čtrnáctou Jihlavu ztrácí pět bodů.

"V současné naší situaci je to určitě hodně důležité vítězství. Také vzhledem k tomu, že na jaře nám začátek soutěže nevyšel. Kromě hrubé chyby Hrošovského, po které jsme dostali gól, jsme neudělali chybu. Dali jsme tři góly. To zápas rozhodlo. Čermák měl při hattricku i trochu i štěstí," řekl po utkání trenér Plzně Pavel Vrba.

Plzeň v úvodu zápasu několikrát zahrozila rychlými protiútoky po stranách, které nedotáhla do úspěšné koncovky. Následně na dvacet minut převzali iniciativu Brňané, brankář Kozáčik musel zasahovat pouze v osmé minutě po střele Pilíka, při dalším domácím pokusu mířil Polák nad branku.

Plzeň se dostala do vedení ve 26. minutě, když po úniku aktivního Kopice po pravé straně našel v pokutovém území Havel zpětnou přihrávkou volného Čermáka a ten střelou k tyči vstřelil první ligový gól v sezoně.

Po něm snaha Brňanů vyprchala, kombinační akce ztratily přesnost a tempo diktovala favorizovaná Plzeň, která o šest minut později přidala druhou trefu. Po akci Kopice nechali domácí zadáci před brankou hodně prostoru k zakončení Čermákovi, jenž překonal podruhé Melichárka.

Hned po změně stran udeřila Plzeň potřetí. Ve 48. minutě Kopic trefil tyčku a odražený míč pohotově vrátil do sítě Čermák. "Nikdy v životě jsem snad hattrick nedal. Možná na halovém turnaji v žácích. Takže si to užívám a jsem rád, že se mi to povedlo," řekl po zápase spokojeností zářící Čermák.

Navzdory tříbrankové ztrátě se pokoušela Zbrojovka o otevřenou partii, její snaha ale většinou končila na nepřesnostech a centrované míče před branku s přehledem odvraceli stopeři Řezník s Hubníkem.

"Vstoupili jsme do utkání dobře, byli aktivní. Bohužel obranná čtveřice nezahrála tak, jak by měla. Hlavně jsme chybovali v trestném území, kde se zápasy rozhodují. Všechny tři góly byly velmi laciné," uvedl trenér Brna Roman Pivarník.

Do slibnější šance se dostali až v 81. minutě, kdy po úniku z levé strany skóroval Ashiru, který po 571 minutách ukončil čekání Brna na ligovou branku. Zbrojovka v nejvyšší soutěži prohrála deváté z posledních 11 vzájemných utkání.

"Šli jsme do toho na sto procent. Problém je, že my jsme třicet metrů od brány soupeře málo nebezpeční. Snažíme se hrát, jenže nám chybí kreativita. Na takového soupeře, jakým je Plzeň, to nestačí," uvedl obránce Brna Ondřej Sukup.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud