22. dubna 2018 • 18:09

Hlasy po hokejovém zápase Česká republika - Rusko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po zápase turnaj Carlson Hockey Games Česká republika - Rusko v Pardubicích:


Josef Jandač (trenér ČR): "Podobně jako proti Finsku jsme měli lepší začátek zápasu než jeho konec. Díky tomu, že jsme šli do vedení, se nám hrálo lépe a nemuseli jsme otáčet vývoj, jako to s Rusy obvykle bývá. Nehráli jsme opět nijak dobře, ale Rittich podal vynikající výkon a dal nám šanci vyhrát. Bodový zisk i tři vítězství jsou potěšující, ale víme, že soupeři tady nebyli v nejsilnějších sestavách, na své nejlepší hráče čekají. Snažili jsme se zátěž rozdělit mezi co nejvíce hráčů a dali jsme prostor mladým klukům. Měli jsme v zápasech dobré i špatné momenty, ale nebyli jsme lepším týmem. Hodně nám pomohli brankáři - všichni tři tady podali výborné výkony."

Michal Jordán (obránce a kapitán ČR): "Je dobře pro nás i pro fanoušky, že jsme dokázali turnaj vyhrát, ale ve hře bylo hodně věcí, na kterých je potřeba pracovat. Už jsme pospolu delší dobu, takže víme, co od sebe očekávat, a myslím, že i ta hra a výkony se stupňují.

David Rittich (brankář ČR): "Trenéři chtěli, abych šel chytat. Když se na to budu cítit, abych šel. Vím, že to ještě není na 110 procent, ale cítil jsem se dobře, tak jsem tam vlezl, protože nejvíc vám stejně pomůže právě zápas. O nepříznivé bilanci s Ruskem z poslední doby jsem nevěděl, ale jak se říká, každá série někdy končí. A skončila dneska. Chtěli jsme vyhrát a podařilo se. Šli jsme do zápasu jako do každého jiného."

Filip Chytil (útočník ČR, autor gólu): "Pomohl nám první gól, ale my jsme tady vlastně každý zápas začali výborně; měli jsme opět pohyb, hráli u soupeře v pásmu a měli jsme i šance. Hlavně dnes proti Rusku to bylo důležité, protože sborná je jedním z nejlepších týmů, a my jsme se do toho dostali hned na začátku, což bylo jedině pozitivní."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud