22. dubna 2018 • 18:32

Úžasná Spilková. V Rabatu skončila druhá, prohrála až v play off

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší česká golfistka Klára Spilková byla blízko obhajobě turnaje Ladies European Tour v Rabatu. Po čtyřech kolech o vítězce rozhodl rozstřel mezi třemi hráčkami. Drama play off Spilková bohužel nezvládla. Na druhé jamce uspěla Švédka Jenny Haglundová. Česká hráčka skončila druhá spolu s Australankou Sarah Kempovou.



I přes nezdařenou obhajobu loňského titulu se jedná o fantastický úspěch nejen samotné Spilkové, ale i celého tuzemského golfu.

Druhé místo je druhým nejlepším nejlepším výsledkem české hráčky na LET v kariéře. Do finálového kola šla Spilková ze třetího místa se ztrátou dvou ran na Lynn Carlssonovou ze Švédska a Kempovou. Kolo zahrála v paru a celkem měla jako Kempová a Haglundová skóre -3. O obtížnosti celého turnaje svědčí i fakt, že jen čtyři hráčky zvládly soutěž pod par.

Dnešní výsledek vynesl Spilkové prémii 33 750 eur (855 000 korun).

Druhé místo je druhým nejlepším nejlepším výsledkem Spilkové na LET v kariéře. Vyneslo jí prémii 33.750 eur (855.000 korun) a posun na třetí příčku v letošním pořadí evropského okruhu, v kterém loni skončila čtvrtá.

"Bezprostředně po play off se samozřejmě cítím trochu zklamaná, ale celkově beru výsledek všema deseti. Jsem na sebe pyšná. Kdyby mi někdo před turnajem garantoval, že skončím druhá, tak mu řeknu, že se zbláznil, že to není možné. Pro mě je to úlet," uvedla Spilková v tiskové zprávě.

Do finálového kola šla česká golfistka ze třetího místa se ztrátou dvou ran na Lynn Carlssonovou ze Švédska a Kempovou. Nejdříve chybovala na obou pětiparech úvodní devítky, ale na druhé naopak na pětiparech skórovala. Díky birdie na sedmnácté jamce se dostala do rozstřelu. Kolo obešla v paru a celkem měla jako Kempová a Haglundová skóre -3. Jen čtyři hráčky zvládly soutěž pod par.

V play off na první jamce zahrála Spilková par stejně jako soupeřky, proto se osmnáctka hrála znovu a tentokrát si první výhru na LET zajistila Haglundová. Trochu tím navázala na své úspěšné krajanky na majorech - Pernilla Lindbergová letos ovládla ANA Inspiration a Anna Nordqvistová loni Evian Championship.

V marocké metropoli se třiadvacetileté Spilkové daří. Na Lalla Meryem Cupu skončila v roce 2013 osmá a o dva roky dříve sedmá. V tomto týdnu ale kvůli nové roli dlouho nebyla ve své kůži. "Před odletem do Maroka i na místě jsem cítila nervozitu. Přece jen jsem ještě takovou obhajobu nezažila. Byl to pro mě jeden z nejtěžších turnajů," dodala.

Druhé české golfistce Šideri Váňové závěrečný den nevyšel ideálně, zahrála šest ran nad par a s celkovým výsledkem +14 obsadila dělené 53. místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud