22. dubna 2018 • 19:39

Šonka byl i v Cannes diskvalifikován za technický problém

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pro Martina Šonku skončil i druhý závod akrobatických letců Red Bull Air Race diskvalifikací za technický problém. V únoru v Abú Zabí ale kvůli tomu ztratil jen jedno místo a získal body za čtvrtou příčku, dnes v Cannes nepostoupil do finálové části a byl osmý. Celkově mu patří po dvou závodech z osmi pátá příčka. Petr Kopfstein skončil ve Francii devátý.


Šonka loni do poslední chvíle útočil na titul mistra světa a nakonec byl stříbrný, tato sezona mu ale nevychází. V Cannes nejprve marně čekal na nové válce do motoru, pak v kvalifikaci přesáhl maximální limit přetížení a před finálovým letem byl diskvalifikován.

"Překročili jsme maximální povolené otáčky o dvě sekundy déle, než je povoleno. Je to znovu technická závada, podruhé za sebou a stojí nás hodně bodů. To se prostě nesmí stávat. Je těžké vůbec popsat zklamání," uvedl Šonka v tiskové zprávě.

Premiérový závod v Cannes vyhrál Australan Matt Hall, v čele průběžného pořadí seriálu je dnes třetí Michael Goulian z USA. Kopfstein je v konkurenci 14 pilotů dvanáctý. Další díl bude hostit 27. května japonské město Čiba.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud