22. dubna 2018 • 22:45

Coufal: Červená karta jasná, ale pod sprchy mohl jít i Hromada

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jelikož liberečtí fotbalisté dohrávali dnešní šlágr 25. ligového kola se Slavií v oslabení bez vyloučeného Matěje Pulkrab, bral kapitán Vladimír Coufal bod za bezbrankovou remízu jako zlatý. Pětadvacetiletý pravý obránce uznal, že červená karta byla jasná, ale předčasně do sprch podle něj mohl jít i hostující Jakub Hromada.


"Pulky je takový válečník, nechtěl mu dát šlapák, ale byl tam později. Neříkám přísná, ale hloupá druhá žlutá karta. Červená jasná, to nemůžeme říct ani popel. Ale myslím, že třeba Hromada měl pět šest faulů v druhém poločase a dostane žlutou až za šestý faul. Taky mohl jít klidně pod sprchy," řekl novinářům Coufal.

Rozhodčí Radek Příhoda udělil v mimořádně vyhecovaném utkání vedle červené karty i dvanáct žlutých. "Chápu pana rozhodčího Příhodu, protože chtěl mít takovýhle vyhecovaný zápas od začátku pod kontrolou. Nechtěl, aby se mu to vymklo, chtěl nás uklidnit, proto rozdával tolik karet. Na můj vkus to bylo ale moc rozkouskované kartami a přerušeními," mínil člen širšího kádru reprezentace.

Zápas byl vyhecovaný i vzhledem k tomu, že hned šest slávistických hráčů působilo v Liberci a navíc trenér Pražanů Jindřich Trpišovský přišel do Edenu v zimě ze Slovanu.

"I když kluci hráli tady, tak jsem je nechtěl zabít, že teď mají na sobě jiný dres. Hrálo to určitou roli, ale ne že bych chtěl někomu přelomit nohu. Já se tam s většinou kluků znám. Bylo to tvrdé utkání, ale myslím, že férové. Nikdo nemůže říct, že to bylo zákeřné," uvedl Coufal.

Remízu považoval za zaslouženou. "Myslím, že první poločas byl z naší strany super. Vytvořili jsme si čisté gólové šance, opět je neproměníme jako na Dukle. Mohli jsme vést 2:0 a utkání by se určitě vyvíjelo jinak. Potom zahrozila i Slavia a dala tyčku," podotkl Coufal.

"Druhý poločas to bylo o bojovnosti, o válce. Poté, co jsme se nechali hloupě vyloučit, o tom, abychom nedostali gól. Kromě té tyčky neměli vyloženou šanci, ani když jsme hráli 11 na 11. Nakonec musíme vzít s pokorou bod, s kterým bychom asi byli spokojeni i před zápasem. Ale vzhledem k průběhu je asi zlatý," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud