23. dubna 2018 • 10:23

Landry dodatečně oslavil narození syna první výhrou na PGA Tour

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čerstvý otec Andrew Landry vyhrál golfový turnaj Valero Texas Open v San Antoniu a připsal si první vítězství na PGA Tour. Při 32. startu na elitním americkém okruhu porazil o dvě rány krajany Treye Mullinaxe a Seana O'Haira.


Landry si vynahradil těsnou porážku na lednovém turnaji v La Quintě, kde podlehl v rozstřelu až na čtvrté dodatečné jamce Španělovi Jonu Rahmovi. V San Antoniu dokázal zvítězit i přesto, že ho poslední měsíc zaměstnával nedávno narozený syn Brooks.

Triumf v San Antoniu byl pro texaského rodáka o to sladší, že mu mohla přihlížet řada jeho blízkých. "Byli tu snad všichni. Je to hodně výjimečné, když se s nimi můžete o ten úspěch podělit," uvedl Landry, kterému před turnajem patřilo 114. místo ve světovém žebříčku.

Za vítězství obdržel prémii 1,1 milionu dolarů a zajistil si účast na Masters v příštím roce. "Na to jsem ani nemyslel, abych řekl pravdu. Vítězství na PGA Tour přináší spoustu výhod a člověk se musí spíš soustředit, než aby se mu hlavou honilo tohle," řekl Landry, jenž dosud startoval na jediném majoru. Předloni byl patnáctý na US Open.

Na šestém místě v San Antoniu skončil při svém profesionálním debutu devatenáctiletý chilský golfista Joaquín Niemann, který byl dosud světovou jedničkou mezi amatéry. "O takovém výsledku jsem ani nesnil. Jsem nadmíru spokojený. Jen udržet takovouhle hru i v dalších týdnech," přál si.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud