23. dubna 2018 • 15:54

Cienciala vytvořil se sedmi asistencemi v zápase rekord

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Třinecký útočník David Cienciala vytvořil v letošním play off díky sedmi asistencím v jednom utkání nový rekord extraligy. Dvaadvacetiletý talent Ocelářů se zaskvěl v neděli 25. března sedmi body v rozhodujícím sedmém utkání čtvrtfinále doma proti Pardubicím a přispěl k vítězství 8:1.


Sedm bodů v jednom utkání zaznamenal jako druhý hráč v historii play off samostatné české extraligy. Povedlo se to útočníkovi Tomáši Sršňovi v dresu Vsetína, který 24. března 1997 v prvním semifinále proti Pardubicím pomohl k vítězství 10:1 pět góly a dvěma asistencemi. V počtu přihrávek v jednom utkání byly dosavadním maximem v play off čtyři a v základní části pět.

V základní části extraligy převedli sedmibodové představení další tři hráči. Petr Čajánek zaznamenal při výhře Zlína nad Opavou 3. března 1998 šest tref a jednu asistenci. Jan Čaloun přispěl k vítězství Litvínova nad Jihlavou 25. ledna 2005 pěti góly a dvěma přihrávkami a Pavel Geffert se podílel 10. prosince 1993 v dresu Sparty na prohře Plzně 2:8 dvěma zásahy a pěti asistencemi.

Díky Ciencialově představení dokázal vstřelit hattrick jeho spoluhráč Ondřej Kovařčík a byl tak spolu se Zbyňkem Irglem z Olomouce jediným hráčem, který v letošním play off skóroval v zápase třikrát.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud