24. dubna 2018 • 12:50

Wenger bude ještě trénovat někde jinde, odhaduje Rosický

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Po dlouhých 22 letech opouští trenér Arséne Wenger fotbalisty Arsenalu a jeho bývalý svěřenec Tomáš Rosický připouští, že to pro londýnský klub bude obrovská změna. Na druhou stranu se ale na ni Arsenal prý dlouho připravoval. Očekává, že hráči budou chtít pro trenéra vyhrát Evropskou ligu, aby se mohl loučit s trofeji. Ovšem Rosický si nemyslí, že by Wenger v osmašedesáti letech končil kariéru.


"V Arsenalu končí jedna obrovská éra, která se asi jen tak nebude opakovat. Pro celý klub to bude obrovská změna a sám jsem zvědavý, jak se s tím popasují," řekl Rosický, který v Arsenalu působil deset let, tedy téměř polovinu času, který tam Wenger strávil.

Ačkoli je z Londýna pryč už téměř dva roky, stále má Rosický dostatek informací a ví, že se Kanonýři na odchod své trenérské legendy připravovali například příchodem skauta z Dortmundu a funkcionáře z Barcelony. "Arsénovy kompetence se začaly rozmělňovat na další lidi. Jsou na to připraveni, ale samozřejmě nejdůležitější bude, kdo to po něm převezme a jakou cestou půjde," řekl Rosický.

Sám si netroufá odhadnout, zda se klub rozhodne přivést trenéra zvenčí, nebo zda vsadí na některou z klubových legend. "Těžko říct. Ale nečekám, že nastane velký převrat ve stylu hry. Někdo říká, že Arsénův odchod může klubu prospět, na druhou stranu když skončil Alex Ferguson, tak měl Manchester United obrovské problémy," dodal Rosický.

Každopádně očekává, že Wenger bude v trenérské kariéře pokračovat. "Myslím si, že Arséne ještě bude trénovat jinde. Neměl by to pro něj být konec. Nebyl bych překvapený, kdyby se vrhnul do nové role hned v létě," prohlásil.

Wengera však ještě čeká závěr sezony včetně Evropské ligy, kde je Arsenal v semifinále s Atléticem Madrid. "Evropská liga je poslední šance, aby se Arséne loučil s trofejí. Takže to ve čtvrtek bude nádherný zápas. Atlético je strašně těžký soupeř, který Arsenalu nebude vyhovovat, ale vím, že hráči chtějí trofej pro Arséna, a to jim dodá extra motivaci, která ten dvojzápas může rozhodnout," dodal Rosický.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud