24. dubna 2018 • 13:03

V Brně budou dva dny testovat hvězdy šampionátu superbiků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejlepší jezdci světového šampionátu superbiků budou tuto středu a čtvrtek testovat na Masarykově okruhu v Brně. Chybět nebude trojnásobný mistr světa a lídr průběžného pořadí Jonathan Rea, ani jeho pronásledovatelé Chaz Davies nebo Marco Melandri. Testy se uskuteční od 9:00 do 18:00 a jsou přístupné veřejnosti.


Do testů měl podle původního plánu vyrazit i jediný český zástupce v šampionátu Ondřej Ježek z týmu Guandalini Racing. Kvůli technickým potížím se ale testů nezúčastní. "Máme problém s počtem motorů, proto nakonec nebylo možné do Brna vyrazit. Na Masarykův okruh bychom přesto chtěli ještě před závodem vyjet. Momentálně řešíme možnost testování v průběhu května," uvedl Ježek, který se při úvodních čtyřech závodních víkendech letošní sezony potýkal s řadou technických problémů, přesto dokázal dvakrát bodovat a je na 21. místě.

Mistrovství světa superbiků se do Brna vrací po šesti letech. Závod druhého nejprestižnějšího motocyklového seriálu se na Masarykově okruhu uskuteční od 8. do 10. června.

Závody mistrovství světa silničních motocyklů v kategoriích MotoGP, Moto2 a Moto3 jsou v Brně na programu 5. srpna.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud