24. dubna 2018 • 13:15

Golfisté si popáté v Berouně zahrají WGM Czech Open

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Už popáté se chystá golfový turnaj WGM Czech Open v Berouně. S dotací šest set tisíc korun jde o nejlukrativnější akci pro domácí profesionály a amatéry a v termínu 15. až 18. srpna je poprvé i v kalendáři České golfové federace (ČGF).


Turnaj je součástí amatérského světového žebříčku WAGR, proto se čeká, že se zvedne jejich zájem o akci. Zatímco loni byla amatérů ve startovním poli třetina, letos pořadatelé očekávají polovinu a celkově rekordní účast golfistů.

"Potěšilo mě, že jsme mezi oficiálními federačními turnaji kategorie Open, jak je obvyklé ve vyspělých golfových zemích, a federace se na turnaji podílí," řekl na tiskové konferenci Vojtěch Matějček, prezident berounského klubu. "Věříme, že se předvede naše amatérská špička," uvedl Aleš Libecajt, generální sekretář ČGF.

Turnaj v Berouně se znovu uskuteční týden před D+D Real Czech Masters, zařazeným do elitní série European Tour. "Hráči, kteří tam budou hrát, mají šanci si u nás zatrénovat na stejně kvalitních greenech, jako budou na Albatrossu," řekl Pavel Suchánek, majitel společnosti WGM a zároveň promotér turnaje.

Myšlenka na WGM Czech Open vznikla poté, co Suchánek neuspěl s kandidaturou na prezidenta federace. "Možná si někteří mysleli, že na golf zanevřu, ale já si řekl, že uděláme turnaj. A mnozí nevěřili, že vydrží tak dlouho," řekl Suchánek.

Jediný z podniků českého profesionálního okruhu hraný na čtyři kola je zároveň v sérii Czech PGA Tour. Titul bude obhajovat profesionál Petr Nič, který zahrál rekordních -18. "Zahustíme roughy, ale jinak hru komplikovat nebudeme. Je divácky zajímavé, když hráči skórují," řekl viceprezident klubu Michal Tůma.

Stále platí, že kdo z amatérů trefí eso (hole in one) na tříparové šesté jamce během prvních dvou kol, "odjede" v nákladním voze Tatra v hodnotě tří milionů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud