27. dubna 2018 • 10:24

McDavid, Hall a MacKinnon kandidují na Ted Lindsay Award

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kanadský hokejový útočník Connor McDavid z Edmontonu má šanci obhájit Ted Lindsay Award pro nejužitečnějšího hráče NHL podle Hráčské asociace NHLPA. Jednadvacetiletý kapitán Oilers se dostal do tříčlenné nominace spolu se dvěma krajany - forvardy Taylorem Hallem z New Jersey a Nathanem MacKinnonem z Colorada. Vítěz bude vyhlášen na slavnostním večeru 20. června v Las Vegas.


McDavid obhájil Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL se 108 body za 41 branek a 67 asistencí z 82 zápasů. Jeho tým se ale nedostal do play off. Získat Ted Lindsay Award může podruhé za sebou jako první hráč od roku 2014, kdy se to podařilo Sidneymu Crosbymu z Pittsburghu. V minulé sezoně dosáhl i na Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL podle Asociace profesionálních hokejových novinářů.

Šestadvacetiletý Hall pomohl New Jersey k účasti v bojích o Stanleyův pohár poprvé od roku 2012. Vytvořil si osobní maxima s 93 body, 39 góly i 54 asistencemi ze 76 utkání. Suverénně ovládl produktivitu Devils, druhý Nico Hischier měl na kontě 52 bodů. Pokud by uspěl, stal by se prvním držitelem Ted Lindsay Award z New Jersey v historii.

O čtyři roky mladší MacKinnon skončil pátý v produktivitě soutěže a vytvořil si osobní rekord s 97 body, které nasbíral za 39 gólů a 58 asistencí ze 74 duelů. Přispěl k postupu Colorada do play off poprvé od roku 2014.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud