4. května 2018 • 10:50

Ruští chodci kvůli spolupráci s potrestaným koučem přišli o MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Atletická federace IAAF odebrala pětici ruských chodců status neutrálních sportovců, který jim při trvající suspendaci národního svazu umožňoval startovat na mezinárodních závodech. Důvodem je jejich spolupráce s doživotně distancovaným trenérem Viktorem Čeginem, s kterým se připravovali na soustředění v Kyrgyzstánu.


Stříbrný medailista ze závodu na 20 km z loňského mistrovství světa Sergej Širobokov a s ním Sergej Šarypov, Klavdija Afanasjevová, Olga Jelisejevová a Julija Lipanovová tím pádem opět nemohou závodit na mezinárodní scéně. IAAF o tom informovala čínské pořadatele víkendového týmového mistrovství světa v chůzi, načež byli všichni vyškrtnuti ze startovních listin.

Čegin vedl v minulosti tréninkové centrum v Saransku, které bylo spojeno s více než 30 dopingovými případy. V březnu 2016 dostal doživotní zákaz práce s atlety. Nedávno vyšlo při pokračujícím vyšetřování dopingového skandálu v Rusku najevo, že Čegin přesídlil do Kyrgyzstánu, kde v Karakolu spolupracuje na přípravě chodců.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud