20. května 2018 • 17:07

Bikerům v Albstadtu generálka před Novým Městem nevyšla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejlepší čeští bikeři Jaroslav Kulhavý a Ondřej Cink nedokončili druhý závod Světového poháru v cross country horských kol v Albstadtu. Olympijský vítěz a bývalý mistr světa Kulhavý odstoupil hned v úvodu kvůli potížím s řetězem, majitel světového bronzu z roku 2015 Cink upadl a poranil si nohu. Příští týden si mohou spravit náladu v domácím závodu Světového poháru v Novém Městě na Moravě.


V Německu zvítězili Švýcaři Nino Schurter a Jolanda Neffová. Obhájce prvenství v seriálu, úřadující mistr světa a olympijský šampion porazil o 16 sekund Francouze Stéphana Tempiera a vynahradil si porážku z úvodu sezony, kdy jeho sérii šesti pohárových triumfů přerušil Novozélanďan Samuel Gaze. Třetí dnes skončil bývalý mistr světa v cyklokrosu Nizozemec Mathieu van der Poel.

Neffová zvítězila o více než dvě minuty před šampionkou loňského Světového poháru Ukrajinkou Janou Bělomojnou. Dvacátá skončila Jitka Škarnitzlová, její bratr Jan byl mezi muži jako nejlepší z Čechů dvaatřicátý. V závodě žen do 23 let dojela Jana Czeczinkarová jedenáctá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud