21. května 2018 • 10:04

Wise se dočkal v Dallasu prvního titulu na okruhu PGA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jednadvacetiletý Aaron Wise se v Dallasu dočkal premiérového titulu na PGA Tour. O tři rány v závěrečném kole předčil australského golfistu Marca Leishmana, s nímž se po sobotě dělil o první příčku, a je nejmladším majitelem trofeje na okruhu za poslední více než rok. Turnaj AT&T Byron Nelson zakončil s rekordním skóre -23.


Rodák z Jižní Afriky Wise udržel v neděli nervy, i když na poslední kolo musel kvůli nepříznivému počasí čekat o několik hodin déle a navíc jej rozptylovala matka, která ho přijela před finále podpořit. Aby se mohl soustředit, musel ji vyprovodit z hotelového pokoje.

Z úvodní devítky si pak připsal pětkrát birdie, následně přidal šesté a Leishmanovi se vzdálil o čtyři rány. Australan už na drtivý závěr amerického mladíka nestačil.

"Hrozně mi pomohlo druhé místo před dvěma týdny v Charlotte (na Wells Fargo Championship). Povzbudilo mě to a pomohlo v tom, abych se tady dnes vyrovnal s tlakem," řekl nováček na okruhu Wise poté, co vyhrál v Dallasu jako druhý nejmladší golfista po legendě Tigeru Woodsovi. S trofejí inkasoval také prémii 1,386 milionu dolarů (30 milionů korun).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud