21. května 2018 • 12:02

Van Niekerk po zranění kolena asi přijde o celou sezonu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Olympijský vítěz a světový rekordman v běhu na 400 metrů Wayde van Niekerk po vážném zranění kolena zřejmě vynechá celou sezonu. Pětadvacetiletý Jihoafričan, který na loňském mistrovství světa v Londýně vyhrál čtvrtku a skončil druhý na dvoustovce, se soustředí na návrat v roce 2019.


Van Niekerk, který měl být po odchodu Usaina Bolta jednou z největších hvězd světové atletiky, si loni v říjnu při ragby přetrhl zkřížený vaz v pravém koleně. Od operace uběhlo sedm měsíců a návrat je stále daleko. "Koncentruji se teď na příští rok. A jakmile se příští rok vrátím, chci, aby to bylo, jako kdybych nikdy neodešel," řekl Van Niekerk britskému listu Evening Standard.

V roce 2019 chce v Dauhá získat na čtvrtce třetí světový titul za sebou a na hrách v roce 2020 v Tokiu obhájit olympijské zlato. Plánuje ale rozvíjet svůj potenciál i na stovce a dvoustovce. "Strašně rád se věnuji všem třem tratím. Chci posunovat své limity na všech třech, čtvrtku chci stlačit ke 42 sekundám," dodal atlet, jehož světový rekord na 400 metrů je 43,03 sekundy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud