21. května 2018 • 12:18

V nominaci házenkářek je Jeřábková, její start je ale nejistý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V nominaci českých házenkářek na závěrečné dva zápasy kvalifikace mistrovství Evropy je i jedna z opor Markéta Jeřábková, která v zimě prodělala operaci kolena. Její start v utkáních na Islandu a doma se Slovinskem je ale momentálně nejistý.


Jeřábková týmu chyběla v březnovém dvojzápase s Dánskem, ale její stav se postupně zlepšuje. Trenér Jan Bašný ji tak mohl povolat na první blok přípravy před závěrem kvalifikace, který zahájí část týmu ve čtvrtek v Klínech na Mostecku. Legionářky se připojí v neděli.

"Markéta se s týmem zúčastní té první neházenkářské části přípravy, dál se uvidí," uvedl Bašný v tiskové zprávě a dodal, že o startu Jeřábkové v zápasech zatím není rozhodnuto.

V nominaci je i další uzdravená hráčka Kamila Kordovská, byť se původně předpokládalo, že bude scházet. Naopak kvůli zranění chybí jedna z hlavních opor Jana Knedlíková a mimo hru bude i Michaela Kolářová.

"Další zranění hráčky nehlásily, všechny by měly být v pořádku a přijedou podle plánu," řekl Bašný, jehož tým v neděli odehraje přípravné utkání proti dorosteneckému celku Lovosic, aby se dostal do zápasového rytmu.

Reprezentantky, které v prosinci obsadily osmé místo na mistrovství světa, se nejprve 30. května utkají v Reykjavíku s Islandem a 3. června nastoupí proti Slovinsku v Mostě. Po čtyřech zápasech šestidílné kvalifikace jsou Češky ve čtyřčlenné skupině třetí bod za druhým Slovinskem. Na závěrečný turnaj postoupí z každé skupiny dva týmy, které doplní nejlepší celek z třetích míst.

Nominace:

Brankářky: Petra Kudláčková, Dominika Müllnerová, Lucie Satrapová.

Pivotky: Michaela Konečná, Alena Šetelíková, Petra Adámková.

Spojky: Markéta Jeřábková, Jana Šustková, Kamila Kordovská, Sára Kovářová, Veronika Galušková, Michael Hrbková, Helena Ryšánková, Petra Maňáková, Šárka Marčíková, Iveta Luzumová.

Křídla: Kristýna Salčáková, Veronika Dvořáková, Veronika Malá, Dominika Zachová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud