21. května 2018 • 14:42

Na hokejový šampionát se v Česku prosázelo rekordních 1,3 mld. Kč

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Sázky na hokejový šampionát v Dánsku dosáhly v tuzemských sázkových kancelářích zhruba 1,3 miliardy korun. V porovnání s loňským MS v Německu a Francii byly o 50 milionů vyšší. V souboji se sázkaři měli mírně navrch bookmakeři, kterým nahrála hlavně překvapivá účast Švýcarska ve finále. Nejvyšší výhru eviduje Fortuna, kde klient získal na jednom tiketu téměř milion čistého. Vyplývá to z vyjádření zástupců sázkových kanceláří, které dnes ČTK oslovila.


"Celkově mistrovství nakonec naplnilo naše očekávání, když vklady těsně překonaly předpokládaných 550 milionů korun. Tím se letošní šampionát stal rekordním. Bohužel, český tým nedokázal postoupit do víkendových bojů o medaile. Pokud bychom hráli na turnaji do posledního dne, celkové sázky mohly být až o 20 milionů korun vyšší," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Český tým stejně jako loni vypadl ve čtvrtfinále, letos po prohře s USA 2:3.

Tipsport přijal sázky za 510 milionů korun. Největší zájem byl podle vedoucího bookmakera Ladislava Pavlise tradičně o zápasy české reprezentace. "Mezi pět nejsázenějších zápasů, z nichž na každý bylo nasázeno přes 20 milionů korun, se vklínil jediný bez české účasti. Byl to čtvrtfinálový duel Finsko - Švýcarsko," doplnil Pavlis.

Právě čtvrteční souboj, ve kterém favorizovaní Finové prohráli 2:3, znamenal podle něj pro sázkaře největší pohromu. "Kromě toho skončil nezdarem pro sázkaře třeba duel České republiky proti Rusku. Tady prohru sázkařům mohla alespoň kompenzovat radost z výhry nad tradičním rivalem," uvedl dále Pavlis. Češi vyhráli 4:3 po prodloužení. Při semifinálové výhře Švýcarska nad favorizovanou Kanadou (3:2) už podle něj byli sázkaři mnohem opatrnější.

Podle Šraina byly trendem mistrovství dílčí sázky, které nutně nesouvisejí s konečným výsledkem zápasu. "Tím si sázkaři citelně vylepšovali svoji bilanci. Dominovaly sázky na střelce branek, kanadské body a také na počty gólů," sdělil Šrain.

Správný tip na počty gólů přinesl sázkaři ve Fortuně téměř milionovou výhru. Na jednom tiketu vsadil, že v zápase Rusko - Bělorusko padnou ve druhé třetině aspoň dva góly (3:0) a stejný počet branek zároveň padne v první třetině duelu Švédsko - Francie (2:0). K tomu ještě přidal neprohru Washingtonu v Pittsburghu (1:1) v souboji o hokejový Stanley Cup. Za 270.000 vsazených korun bral 963.900 korun čistého.

Chance nabrala sázky za 105 milionů korun. "Z pohledu bookmakerů se hokejové mistrovství vydařilo nejlépe za posledních pět let," dodala mluvčí společnosti Markéta Světlíková.

U Tipsportu, Fortuny a Chance dosáhly celkové sázky v souhrnu asi 1,2 miliardy korun. Podíl těchto firem na trhu kurzových sázek loni podle odhadů činil 92 procent. Ostatní společnosti absolutní hodnotu většinou nezveřejňují, dá se však předpokládat, že celkový objem sázek dosáhl zhruba 1,3 miliardy korun. Loňský hokejový rekord z MS v Německu a Francii činil 1,25 miliardy. Rekordní událostí bylo fotbalové Euro ve Francii v roce 2016 s přijatými sázkami za 1,9 miliardy korun.

Titul mistrů světa obhájili Švédové, kteří vy finále porazili Švýcarsko 3:2 po samostatných nájezdech. Třetí USA zvítězily v souboji o bronz nad Kanadou 4:1. V příštím roce hostí hokejový šampionát Bratislava a Košice.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud