21. května 2018 • 14:56

Jednadvacítka vzala na přípravu v Rakousku pět nováčků

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
S pěti nováčky odcestuje fotbalová reprezentace do 21 let na soustředění v Rakousku. Trenér Vítězslav Lavička se rozhodl poprvé dát šanci Matěji Helešicovi z Ostravy, Matěji Chalušovi z Mladé Boleslavi, Dominiku Janoškovi a Lukáši Sadílkovi ze Slovácka a Janu Matouškovi z druholigové Příbrami.


"V nominaci je několik nových jmen, protože několik hráčů v poslední době v klubech ukázalo, že si zaslouží šanci," řekl Lavička na tiskové konferenci. "Také s tím souvisí skutečnost, že někteří hráči stabilního kádru mají zdravotní problémy," připomněl zranění Václava Černého, Jakuba Šurala nebo Ondřeje Mihálika.

Červnový termín je pro jednadvacítku tradiční možností k vyzkoušení nových tváří. Lavičkův výběr, který čekají dva přípravné zápasy s Rakouskem, totiž hraje kvalifikaci až v září. Navíc má stejně jako jeho soupeř pro dvojzápas 31. května v Zell am See a 3. června v Kuchlu už spíš jen teoretickou šanci na postup na mistrovství Evropy.

Kromě pětice nováčků přemýšlel Lavička také o povolání Sadílkova mladšího bratra Michala, který působí v PSV Eindhoven. "Měli jsme to v hlavě, ale situace k tomu nebyla nazrálá. V době našeho kempu ho totiž čeká finále poháru," prohlásil kouč.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud