22. května 2018 • 09:49

Kanadský útočník Mahbod bude pokračovat ve Vítkovicích

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Kanadský hokejový útočník Samson Mahbod bude i nadále pokračovat v extraligových Vítkovicích. Devětadvacetiletý rodák z Montrealu přišel do ostravského klubu na konci ledna z Medveščaku Záhřeb z EBEL a nyní prodloužil smlouvu.


"Typologicky nám zapadl do mužstva i do herního systému. Už během minulé sezony podával velice dobré výkony a byl hodně vidět. Z obou stran, jak z naší, tak z jeho, bylo znát, že chceme ve spolupráci pokračovat. Věříme, že Samy bude i v nadcházející sezoně herně velice platným článkem naší sestavy," řekl klubovému webu trenér a generální manažer Vítkovic Jakub Petr.

Mahbod stihl v uplynulé sezoně v extralize včetně play off jen osm utkání a nebodoval. Předtím si připsal v 37 zápasech EBEL za Medveščak 37 bodů za 15 branek a 22 asistencí.

Za Záhřeb hrál i v předešlé sezoně ještě v KHL a zaznamenal v 30 duelech dvě branky a šest asistencí. V zámoří nastupoval Mahbod v nižších soutěžích ECHL a CHL. Na konci ledna 2013 se vydal do Evropy, kde před příchodem do Záhřebu hrál v Polsku, v ruské Vyšší lize a ve Finsku za Blues Espoo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud